Страх и параноя тресе Германия: Взеха шокиращи мерки в отбора преди мача с Испания


Страх и параноя тресе Германия: Взеха шокиращи мерки в отбора преди мача с Испания
Снимка: GettyImages

904 0

Докато Германия се подготвя да се изправи на четвъртфинал от Европейското първенство по футбол срещу Испания, от местния вестник „Билд“ излязоха с любопитен материал, свързан с домакините.

Юлиан Нагелсман

От него се разбира, че германците правят всичко възможно техните тактически приготовления в тренировките да останат напълно скрити от медиите и от потенциални техни недоброжелатели.

Какви мерки взе треньорският щаб

Според „Билд“ екипът на Юлиaн Нагелсман пуска силно музика от телефоните си, за да не може никой минувач покрай тренировъчните игрища на тяхната база да подслушва разговорите между мениджъра и неговите играчи. Най-вече тази мярка е взета, за да не изтече информация, разкриваща тактическите намерения на Германия преди утрешния им сблъсък с Испания.

Още: Линекер и Шиърър потресени: В Германия ги взели за влюбена гей двойка

Двама от журналистите, които са били на вчерашната тренировка, потвърждават, че неотлъчно до тях е имало хора от щаба на германците, които са били с пуснати песни на телефона. Базата на Германия е разположена в Бавария, тя е защитена от две огради с цел да се осигури максимална сигурност на играчи и треньори.

Отделно за тяхната безопасност се грижи охрана и конна полиция.

Страхът от шпионаж не е новост за Германия и Нагелсман

Селекционерът е имал в миналото проблеми с хора, които са пускали в медийното пространство информация, свързана с тренировъчния процес. Това се случва през 2022 година в бившия му клуб Байерн Мюнхен и явно поради това сега е взел мерки тези неща да не се повторят.

Юлиан Нагелсман

Още: Ас на Германия е кръстен на известен актьор, но не е гледал филмите му

Германия още на Световното първенство 2022 година се е опитала да се защити от подобни прояви. Тогава също на играчите им е осигурена база в Катар, която е била максимално защитена в опит никое външно лице да няма възможността да се запознае с плановете на треньорския щаб.

Забрана за агенти

Методът с музиката звучи на пръв поглед нетрадиционен, но още преди започването на елиминационната фаза от Евро 2024 Юлиан Нагелсман съобщи за известни промени, които имат за задача да осигурят максимална концентрация у играчите му. Тогава той забрани на агентите и консултантите на своите футболисти да имат достъп до базата на националния отбор, за да може тимът да избяга от всякакви трансферни спекулации.

Още: Юрген Клоп изненада: Не Германия, а друг е неговият фаворит на Европейското първенство по футбол

Юлиан Нагелсман безпощаден: Забрани на германските национали да се виждат с любимите си

Нагелсман вярва, че Германия ще е непобедима - отличи 20-те най-силни минути на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички