Талисманът на Европейското първенство по футбол: По-техничен и от футболистите! (ВИДЕО)


Талисманът на Европейското първенство по футбол: По-техничен и от футболистите! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2887 0

Остават броени дни до началото на Европейското първенство по футбол! Както на всеки голям футболен форум, и този си има свой талисман. И тъй като шампионанът няма държава-домакин, а е пръснат в 11 града из цяла Европа, то задачата на талисмана на Евро 2020 е да обедини всички различия на страните и да ги олицетвори в един общ образ.

Запознайте се със Skillzy - талисманът на Евро 2020! Той е фен на уличния футбол и практикува т. нар. freestyle футбол, при който жонглираш с топката с всички части на тялото си. За разлика от други талисмани, Skillzy е изключително подвижен и разполага с отлична техника. Това подсказва и името му - "skill" (от англ. - умение). Той наистина има умения и ще ги демонстрира с топка в крака през цялото първенство.

Светът за пръв път срещна Skillzy през март 2019 година, когато той откри квалификационния двубой между отборите на Нидерландия и Германия. Той бе съпроводен от няколко много известни freestyle играчи, които, заедно с талисмана, забавляваха публиката с техниката си. Чрез това се популяризира и freestyle футболът, който е известен най-вече в Америка.

Тъй като Skillzy е само един, а градовете-домакини на Евро 2020 са 11 на брой, талисманът ще бъде подпомаган от freestyle играчи във всеки град. За тази цел беше организиран конкурс, който да определи хората, които ще помагат на Skillzy в неговите ангажименти около мачовете на шампионата на Стария континент. Кога ще можете да гледате Skillzy - вижте в ТВ програмата за Евро 2020!

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички