Топ голмайстор с травма преди Евро 2024, Ван Дайк с гол при бой над исторически срам на Англия (ВИДЕО)


Топ голмайстор с травма преди Евро 2024, Ван Дайк с гол при бой над исторически срам на Англия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1803 0

Изиграха се още два приятелски мача в дните преди старта на Европейското първенство по футбол 2024. В една от тях участваше и един от скритите фаворити за трофея - отборът на Нидерландия.

Нидерландия с разгромна победа преди старта на Евро 2024

"Лалетата" разгромиха с 4:0 кошмар на Англия. Става въпрос за Исландия, която сензационно изхвърли "трите лъва" от Евро 2016 на осминафиналите след обрат с 2:1. Любопитното е, че преди дни Англия отново загуби от Исландия, но в приятелска среща - с 0:1.

Суперталантът Шави Симонс откри в 23-тата минута след асистенция на Дъмфрис, докато капитанът Върджил ван Дайк удвои в 49-ата. В 79-ата Дониел Мален направи резултата класически. Мемфис Депай асистира за гола, а секунди по-късно самият той се разписа, но попадението бе отменено заради игра с ръка. Вегхорст оформи крайното 4:0 в третата минута от добавеното време.

Преди Евро 2024: Полша с Пьотровски спечели, но Левандовски бе сменен принудително

В друга контрола Полша победи с 2:1 срещу Турция в мач, в който полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски отново бе титуляр. Притеснителното за поляците бе, че двама голмайстори напуснаха терена принудително.

Първо Карол Швидерски вкара, но се контузи нелепо и бе заменен. След това голямата звезда на отбора Роберт Левандовски, който асистира за попадението, почувства дискомфорт и също бе заменен. Той напусна на свободен ход и поне към този момент не изглежда да има сериозна контузия. Йълмаз изравни в 77-ата минута, но Никола Залевски все пак донесе победата за Полша с гол в добавеното време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички