Трагична Германия събра сили да спечели групата, но трябва да се доказва на Европейското първенство по футбол (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Трагична Германия събра сили да спечели групата, но трябва да се доказва на Европейското първенство по футбол (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

3431 0

Германия записа драматично реми (1:1) срещу Швейцария в последния кръг от група А на Европейското първенство по футбол 2024. Чрез ценната точка, изкована от резервата Никлас Фюлкруг в 90+2’, Бундестимът се задържа начело в класирането и със 7 точки продължава към елиминационния поток като лидер.

Рюдигер покри засадата за 1:0

Такива до последно се очертаваше да са “кръстоносците”, които имаха преднина в резултата 60 минути след дебютния гол на Дан Ндойе с националната фланелка. В заключителните 10 минути драмата можеше да приключи в полза на Швейцария, но попадение на Варгас бе отменено поради засада. Междувременно Хаверц нацели напречната греда, а още в 17-ата минута ВАР отмени гол на Андрих.

Това със сигурност беше най-слабият мач за възпитаниците на Нагелсман по време на Евро 2024. Сега те попадат в потока на отбори като Испания и Португалия, но селекционерът вече беше казал, че не се притеснява от това. В другата среща по същото време с късен гол и Унгария се наложи за Шотландия, така че ще се надява да продължи като трети.

Тази вечер Швейцария продължи постижението си от 7 двубоя, в които не губи на Европейско, след като е повел в резултата. Мануел Нойер пък вече е абсолютен рекордьор по брой мачове на вратар на форума на Стария континент. 

Вижте ГАЛЕРИЯ от Швейцария - Германия!

Първо полувреме

Първият четвърт час премина изцяло под инициативата на символичните гости във Франкфурт, които за този период вече успяха да създадат 3 голови положения. Междувременно "кръстоносците" контролираха топката през само 23% от времето. 

В 17' Роберт Андрих изстреля мощен удар, който Зомер не успя да избие и Германия откри резултата. Попадението обаче бе отменено 120 секунди по-късно от Даниеле Орсато, който изгледа повторения и видя нарушение в атака на Мусиала. 

ГОЛ! Швейцария също успя да открие чрез редовно попадение в 28-ата минута! В герой за "кръстоносците" се превърна Ндойе. Той се възползва от центрирането на Фройлер и от 7 метра се разписа във вратата на Нойер - 1:0! 

"Кръстоносците" изглеждаха в страхотна позиция, след като са непобедени в последните си шест двубоя на Европейско, когато са повеждали с 1:0. В тези срещи са били постигнати 4 победи и 2 ремита. 

Второ полувреме

След почивката и двата отбора вдигнаха оборотите, но "кръстоносците" опитваха да печелят ценни секунди при всеки удобен момент. Впечатление правиха грешни подавания дори и от легендата Тони Кроос. 

И първия четвърт час на второто полувреме започна с натиск на символичните гости и създадоха бързи три положения, но положения пред Зомер липсваха. 

Около 70-ата минута Германия имаше претенции за дузпа след нарушение срещу Байер, но те бяха подминати, включително и от ВАР.

Германия без креативност

В заключителните 10 минути падна и гол чрез Варгас, но то бе отменено поради засада. 120 секунди след отменото попадение - Хаверц нацели напречната греда. 

ГОЛ! В началото на 4-минутното добавено време добре познатият герой през последния сезон - Никлас Фюлкруг, още един път си свърши работата. Той засече топката с глава след центриране на Раум в самия край на двубоя - 1:1!

Стартови състави 

Швейцария: Зомер, Шар, Аканди, Родригес, Ебишер, Видмер, Фройлер, Джака, Ридер, Ндойе, Емболо

Германия: Нойер, Мителщатд, Та, Рюдигер, Кимих, Ендрих, Кроос, Вирц, Мусиала, Гюндоган, Хаверц;

Преди мача

Бундестимът гарантира класирането си за 1/8-финалите още след успеха си над Унгария с 2:0. На старта Шотландия бе разбита с 5:1 от възпитаниците на Нагелсман. Швейцария вече можеше да си е свършила работата, но след успеха с 3:1 над "маджарите" последва 1:1 с Шотландия.

Отборите не играят често през последните години и за последно са се срещали през 2020 г. Тогава отборите не успяха да се победят след 1:1 и 3:3. Преди това официален двубой между селекциите се провежда едва през 1966 г., когато Германия разпилява съперника с 5:0. 

"Кръстоносците" никога не са побеждавали Бундестима в официален двубой. Няма отсъстващи в една от двете селекции. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички