ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол - ден 6: "Групата на смъртта" се готви за първа жертва, а Германия за скок напред


ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол - ден 6: "Групата на смъртта" се готви за първа жертва, а Германия за скок напред
Снимка: Колаж: Sportlive.bg/Getty Images

8114 0

Днес (19.06) започва вторият кръг от груповата фаза на Европейското първенство по футбол 2024. Вече всички отбори, класирали се за надпреварата в Германия изиграха първите си двубои, а групите навлизат в решаващия си етап. В първия кръг станахме свидетели на резултатни мачове, някои изненади и паднали рекорди. Нещо, което всички фенове се надяват да продължи до края на шампионата.

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Програма на Европейското първенство по футбол за 19.06

Хърватия ще опита да стигне до стигне до първа победа на Евро 2024, след като претърпя истинско фиаско срещу Испания. Срещу тях обаче ще е коравият отбор на Албания, който се опълчи на Италия в група B. Ще се изиграят и двата мача от група A, като този път Германия ще има малко по трудно предизвикателство, а Шотландия ще се бори за първи точки. Превю за деня на Европейското първенство по футбол 2024.

  • 16:00 часа - група B: Хърватия срещу Албания; ТВ канал: Diema, Diema Sport 3
  • 19:00 часа - група A: Германия срещу Унгария; ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3;
  • 22:00 часа - група А: Шотландия срещу Швейцария; ТВ канал: Diema, Diema Sport 3.

*Четете повече за мачовете по-долу в материала!

Пълна ТВ програма за Евро 2024

Интрига в "Групата на смъртта" и отбор, който гони класиране напред

Още: ВИДЕО (18+)! Пълна ЛУДОСТ: Мъж скочи с брадва на полицаи - те го застреляха | Европейско първенство по футбол

"Групата на смъртта" предложи изненади още в първия кръг, като Албания се оказа като костелив отбор, въпреки че загуби от Италия.  Не само, че и двата отбора са гладни за точки, но и изглежда предпочитат да атакуват, отколкото да се защитават. Хърватия има такива офанзивно настроени играчи в списъка като капитана Лука Модрич, но също и Андрей Крамарич, Анте Будимир.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Албания няма твърде много големи звезди в списъка, но червено-черните имат някои невероятни нападатели – Армандо Броя, Джасир Асани и Недим Байрами – човекът, който отбеляза гола срещу Италия само след 22 секунди за най-бързия на европейските първенства.

Домакинът Германия стартира ударно срещу Шотландия с 5:1, което стана най-гръмката победа на откриващ мач на Европейско първенство. Бундестима върна надеждите на своите фенове и при победа днес срещу Унгария ще се класира на 1/8-финалите. Предизвикателството обаче изглежда по-трудно от първото - Унгария.

Германия и Унгария разполагат с напълно готови отбори преди срещата си в Щутгарт, като селекцията на германците ще бъде вероятно отново напред с Джамал Мусиала и Флориан Виртц и Кай Хаверц, всички от които отбелязаха гол срещу Шотландия.

Още: "1000 IQ": Най-хитрият момент от отбор на Европейското първенство по футбол до момента - скрит и непознат гений (ВИДЕО)

Унгария игра всхема 5-2-2-1 срещу Швейцария и е вероятно да я използва отново, като избере задна петица, за да ограничи атакуващите пространства, които Германия да използва. Унгарците са добре организирана страна и взеха четири точки от възможни шест от Германия по време на Лигата на нациите през юни 2022 г., но всичко различно от победа на Германия този път би било голям шок.

В другия мач от групата Шотландия ще трябва да хвърли всички сили, за да не се сбогува с мечтата си да продължи напред след груповата фаза за първи път в своята история. Категорично на другия полюс е Швейцария, която неизменно излиза от групите на голям международен турнир всеки път от 2014 година насам. 

Ще можете да следите тези три двубоя + всички останали от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Още: Метални "отрезвители" за английските фенове, които вбесиха полицията с обидна песен преди мача със Сърбия

Абсолютен прецедент за Испания на Европейското по футбол, който не се бе случвал от 136 мача!

Проблемът с остаряването: Най-лошият ден за Лука Модрич и великото поколение на Хърватия бе на Европейското по футбол 2024

Звезда на Нидерландия е ядосана на трансферни лъжи, които го пращат в Реал Мадрид

Още един кървав инцидент беляза Европейското по футбол, стрелба по време на Италия - Албания

Ужасяващо: Млад мъж е бил убит на стадион малко след откриването на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички