ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол: Роналдо с нов шанс, Белгия на поправка


ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол: Роналдо с нов шанс, Белгия на поправка
Снимка: Getty Images

3304 0

Ден номер 9 на Европейското първенство по футбол 2024 затваря втория кръг от груповата фаза. Белгия ще има своя шанс за поправка, като нова голяма издънка е доста вероятно да остави "червените дяволи" извън елиминационната фаза. В действие ще видим и Португалия, която също не впечатли, но победи Чехия.

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Програма на Европейското първенство по футбол за 22.06

Това е последният ден, в който мачовете от една група са с различни часове, дори и различни дни. В последния трети кръг от тази фаза и двата мача от всяка група ще са с един начален час. Ето и какво предстои днес:

  • 16:00 часа - група F: Грузия - Чехия; ТВ канал: Diema, Diema sport 3;
  • 19:00 часа - група F: Турция - Португалия; ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3;
  • 22:00 часа - група Е: Белгия - Румъния; ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3.

*Вижте повече за мачовете, които предстоят - по-долу в материала.

Пълна ТВ програма за Евро 2024

Евро 2024: Роналдо с нов шанс да вкара гол, Белгия с последен шанс за 1/8-финал

В първия мач за деня Грузия ще срещне Чехия. Любопитен факт е, че пет от последните шест двубоя на чехите са довели до точно три попадения (както бе и срещу Португалия). И двата отбора могат да съжаляват, че не спечелиха точки в първия кръг, тъй като имаха сериозен шанс да го сторят.

Хвича Кварацхелия ще опита да се разпише, а стори ли го, Грузия може да е по-спокойна, тъй като в осем от десетте случая, в които вкарва за националния, отборът му печели (равенство и загуба в другите два).

Нова победа за Португалия пък ще гарантира първото място на отбора в групата на 99%. За южната ни съседка Арда Гюлер е една от големите надежди, като именно той стана най-младият голмайстор на дебют на европейско - подобрявайки постижението на Кристиано от 2004 година.

В последния мач за деня пък Белгия ще трябва да се реваншира за многото пропуски, които струваха скъпо - шокираща загуба от Словакия. Ще бъде истински срам за "червените дяволи", ако отпаднат в група с Румъния, Словакия и Украйна. Немислимото ще стане почти със сигурност факт, ако и северната ни съседка шокира Белгия, след като сломи украинците с 3:0.

Ще можете да следите тези и всички останали срещи от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички