ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол: Тежки серии и един мач, от който Англия ще "бяга"


ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол: Тежки серии и един мач, от който Англия ще "бяга"
Снимка: GettyImages

8075 0

Ден 12 (25.06) от Европейското първенство по футбол е първият, в който ще станем свидетели на цели 4 мача. Ще бъде сложен краят на групи C и D, като два от основните фаворити в лицето на Англия и Франция ще изиграят последните си мачове от груповата фаза. Двата мача от последния кръг за всяка група са с един и същ начален час.

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Програма на Европейското първенство по футбол за 25.06

Още: За първи път: Евро 2024 избухва с 4 мача - Франция и Англия ще се пазят от епични провали

Това е предпоследният ден, в който ще има мачове от груповата фаза. Цели 4 двубоя - по 2 в един и същи час, ще приковат феновете пред малкия екран.

Още: След инцидентите с Кристиано Роналдо: УЕФА взе решение за големи промени на Европейското по футбол

  • 19:00 часа - група D: Нидерландия - Австрия; ТВ канал: Diema, Diema sport 3;
  • 19:00 часа - група D: Франция - Полша; ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3;
  • 22:00 часа - група C: Англия - Словения; ТВ канал:Diema, Diema sport 3;
  • 22:00 часа - група C: Дания - Сърбия; ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3;

*Вижте повече за мачовете, които предстоят - по-долу в материала.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ЗАЩО ВЕЧЕ НЯМА РАННИ МАЧОВЕ НА ЕВРО 2024?

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Неудобни съперници и тежки серии за преодоляване

Холандия и Австрия ще се надяват да си осигурят класиране на 1/8-финалите, изправяйки се един срещу друг в последния кръг от група D. Отборът на Роналд Куман трябва просто да избегне поражението, за да потвърди място сред първите две. Така ще стигне във фазата на елиминациите за осми път в последните си девет турнирни участия.

Още: Европейското по футбол освети голяма грешка на Челси: Изпусна го за нищожна сума, а вече е 100 млн. евро

Отборът на Ралф Рангник обаче ще се стреми да спечели последователни мачове на един голям турнир (Световно първенство/Евро) за първи път от Световното първенство през 1982 г. (1:0 срещу Чили, 2:0 срещу Алжир). Успех също така също би подпечатала напредък към фазата на елиминациите за второ поредно издание.

Победата обаче изглежда невероятна задача за Австрия, която загуби последните си седем мача срещу Холандия – най-дългата им текуща поредица от поражения срещу един противник. Последната победа на Австрия датира от май 1990 г. в приятелски мач във Виена (3:2), а късметът им срещу Холандия никак не е за успокоение.

В другия мач в същата група Франция ще се изправи срещу вече отпаднали състав на Полша, който обаче никога не е губил и трите си мача в груповата фаза.

Франция пък не е печелила последния си мач от груповата фаза на нито един от последните осем големи турнира (Световно първенство/Евро), откакто победи Того с 2:0 на Световното първенство по футбол през 2006 година. Големият въпрос е дали Килиан Мбапе ще играе, тъй като "петлите" са изключително зависи от него, а със сигурност искат да оглавят своята група.

Още: Гневът на Дешан се стоварва: Титуляр за Франция вече ще е резерва на Европейското първенство

Това ще бъде третата среща между Франция и Полша на голям турнир и първа на Европейско първенство. Полша спечели плейофен мач за трето място с 3-2 на Световното първенство по футбол през 1982 г., докато Франция спечели с 3-1 в осминафиналите на Световното първенство през 2022 г., което беше последната им среща във всички състезания.

От 22 часа Англия ще трябва да се представи срещу Словения доста по-добре от предния си мач срещу Дания, завършил 1:1. Победа с какъвто и да е резултат или неуспех на "червения динамит" да победи Сърбия ще гарантира класиране на първо място - предотвратявайки възможна среща с Германия в първия кръг на елиминациите.

Словения със сигурност много съжалява, че не успя да стигне до фазата на елиминациите, след като допусна изравнителен гол в 96-ата минута на Сърбия. Те показаха, че са добре организирани и имат добри атакуващи идеи.

В другия мач датчаните се стремят да продължат напред от груповата фаза на последователни европейски първенства за първи път. Те победиха Русия с 4:1 в третия си мач на Евро 2020, като в крайна сметка стигнаха до полуфиналите, преди да загубят от Англия.

Още: Защо няма ранни мачове на Европейското по футбол - край на единия часови диапазон

Сърбия все още търси първата си победа и всъщност няма победа в последните си седем мача от големи турнири след победата с 1:0 над Коста Рика на Световното първенство през 2018 г. За последен път те имаха по-дълъг турнир без победа между 1974 и 1982 г. като Югославия.

Ще можете да следите тези и всички останали срещи от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Още: Брутални 1/8-финали на Европейското по футбол: Германия - Англия, Испания - Франция, Португалия - Италия - ето как е възможно

Преди важния мач с Полша: Близо ли е Килиан Мбапе до завръщане и свикнал ли е с маската?

Странно: Кристиано Роналдо игра цяло полувреме с обувките на свой съотборник на Европейското първенство по футбол (СНИМКА)

Кристиано Роналдо чупи рекорди, а Джорджина се похвали със страстна целувка от него (СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички