УЕФА се произнесе: Джуд Белингам се размина с най-лошото, а Турция без героя си на Европейското първенство


УЕФА се произнесе: Джуд Белингам се размина с най-лошото, а Турция без героя си на Европейското първенство
Снимка: GettyImages

3939 0

УЕФА разгледа два случая, които шокираха всички на Европейското първенство по футбол. Първият от тях бе свързан със звездата на Англия - Джуд Белингам, а другият с героя на Турция - Мерих Демирал.

УЕФА се произнесе за случаите на Евро 2024

От Централата решиха да не наказват Джуд Белингам, след като той се зарадва на гола си срещу Словакия, хващайки се за своя атрибут. Вместо това, звездата на Реал Мадрид ще бъде глобена с 20 хиляди евро и ще бъде на линия за предстоящите мачове на "трите лъва" в турнира.

Още: Де ла Фуенте "изби рибата" с коментар за Кроос, а Нагелсман заговори за "отмъщение" преди мегасблъсъка на Европейското по футбол

От другата страна обаче УЕФА е наказала много сурово Мерих Демирал от Турция. Героят на турците срещу Австрия получи наказание от 2 мача за радостта си, след като отбеляза втория си гол - изпълнявайки "Вълчи поздрав". Смята се, че жестът е свързан със „Сивите вълци“ – крайнодясна екстремистка групировка в Турция.

Това означава, че централният бранител ще отсъства със сигурност в четвъртфинала на Турция с Нидерландия и евентуален полуфинален двубой, ако южните ни съседи успеят да отстранят "лалетата".

Турците имат срок до утре сутринта (5 юли) да обжалват решението, но има малък шанс то да бъде променено. Много от футболните почитатели в страната са бесни от взетото решение.

Шегите с "ревящия" Кристиано Роналдо продължават: Авиокомпания също му се подигра (СНИМКА)

Килиан Мбапе каза дали завижда на Кристиано Роналдо и дали иска го задмине в Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички