Великата Германия няма успех над Италия на големи първенства


Великата Германия няма успех над Италия на големи първенства

1441 0

Четирикратен световен шампион (още толкова пъти финалист), четирикратен европейски шампион (и още толкова пъти финалист) - това е националният отбор на Германия.

Бундестимът е истински властелин на Стария континент и в световен мащаб от самото създаване на организираните международни турнири. И въпреки историческата мощ, има един отбор, който германците не могат да победят от цели осем опита на големи първенства - Италия.

Сами разбирате как Йоахим Льов се е почувствал, докато е гледал как "скуадра адзура" елиминира еврошампиона Испания и по този начин си урежда титаничен сблъсък на четвъртфиналите именно с Бундестима.

Само не и Италия, си казват феновете на германския футбол, макар окървавената и осакатената селекция на Антонио Конте да не вдъхва толкова респект, колкото в миналото - но въпреки всичко това са "адзурите" и те нямат загуба от съперника си в най-важните мачове.

ВИЖТЕ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ВЕЛИКИ БИТКИ ГЕРМАНИЯ - ИТАЛИЯ

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Осем пъти Германия е срещала Италия на големи турнири и няма нито една победа. Първият сблъсък е на Мондиал 1962 и приключва 0:0, като в последствие Западна Германия печели групата, а Италия не се класира за елиминациите, така че това може да се счита за успех на Бундестима.

На полуфинала на Мондиал 1970 обаче прошка за германците няма и "скуадра адзура" печели световната титла след победа с 4:3 след продължения, като редовното време завършва 1:1. Срещата е считана в много класации за "мача на века", а головете в продълженията падат буквално през минута! На Световното през 1978 двата тима отново са един срещу друг във втората групова фаза (вместо елиминации преди финала и мача за третото място), като резултатът пак е 0:0, но този път Италия стига поне до битката за бронза (1:2 от Бразилия), а Германия отпада.

На финала на Мондиал 1982 Бундестимът отново е безпомощен - 1:3 от Италия и трофей за "адзурите" след пряк дуел с немците. На Евро 1988 дербито в групите приключва 1:1, а в последствие и двата тима отпадат на полуфиналите, така че реален победител наистина няма.

На Евро 1996 Германия успява да устиска до 0:0 в последния мач от групите и то след като Джанфранко Дзола изпуска дузпа, което води до отпадането на италианците, а по-късно Бундестимът печели титлата. Най-болезнената загуба на Германия обаче е на полуфинала на домашния Мондиал 2006, когато Италия печели с 2:0 след продължения, а в последствие отново триумфира с най-ценното отличие.

Последният дуел е на Евро 2012, също полуфинал, като 'адзурите' разплакват съперника с 2:1, макар и след това да губят тежко финала от Испания с 0:4.

Всичко най-важно за Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички