ТОП 10 храни, с които най-накрая плочките ви ще изпъкнат


ТОП 10 храни, с които най-накрая плочките ви ще изпъкнат
Снимка: iStock

435 0

Добави тези 10 храни към режима си, за да се освободиш от мазнините в коремната област. Възможно е да си изпълнявал всички фитнес упражнения за корем, но плочките да остават скрити под слой мазнини. Ако това е твоят случай, е време да преразгледаш хранителния си режим. 

Подходящи храни за добра преса

Ограничи въглехидратите, като ги консумираш само сутрин или преди тренировка. Избягвай джънк фуда – храните, които нямат никаква хранителна стойност. Вместо това, фокусирай се върху тези 10 храни, за да подпомогнеш по-бързото разкриване на коремните мускули:

Добрият избор

  1. Броколите са важни за извайване на коремните мускули. Те са нискокалорични, богати на фибри и хранителни вещества, които помагат за усещане на ситост и загуба на тегло. Ако не харесваш броколи, може да ги замениш с къдраво зеле или спанак.
  2. Яйцата са отличен източник на протеин и холин, така че ускоряват метаболизма. Консумацията на яйца за закуска може да улесни загубата на мазнини.
  3. Зеленият чай съдържа епигалокатехин галат, който подпомага изгарянето на мазнини. Той е без калории и може да се пие в неограничени количества.
  4. Киселото мляко е богато на калций и протеин, което подпомага загубата на мазнини, особено в коремната област. Избирай обикновено или обезмаслено кисело мляко без добавена захар.
  5. Избирай крехко месо като пуешко, пилешко или сьомга. То е богато на протеин и помага за дълготрайно усещане на ситост.
  6. Бананите подпомагат храносмилането, намаляват газовете и задържането на вода благодарение на съдържанието си на калий. Те са чудесно допълнение към овесени ядки или палачинки.
  7. Грахът е отличен източник на фибри, което го прави полезен за изгаряне на мазнини. Една чаша грах осигурява достатъчно фибри за деня.
  8. Зелето е добър източник на калций, който помага за намаляване на коремните мазнини и нивата на стресовия хормон кортизол.
  9. Ядките като бадеми, кашу и шам-фъстък са богати на протеин и фибри, важни за изграждането на мускули. Те съдържат омега-3 мастни киселини и калций, който е полезен за коремната преса.
  10. Дивата сьомга и камбалата са богати на протеин и омега-3 мастни киселини, които подпомагат отслабването и засищат за дълго време.

Още: Медитация: Може да изстреля спортните ни постижения до нови висоти

Простото правило, което подминаваме и не постигаме желаната мускулна маса

Сексуална мощ, превенция от рак и много щастие: 10 причини да спортувате

Как да получим мечтаната мускулна маса? Три страхотни съвета от Арнолд Шварценегер

ЗДРАВЕ: 10 страхотни начина, с които да се преборите с махмурлука

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички