Още една надежда за медал угасна: Енергичен американец разби мечтата на Рами Киуан на Олимпийските игри


Още една надежда за медал угасна: Енергичен американец разби мечтата на Рами Киуан на Олимпийските игри
Снимка: Lap.bg

3301 0

Родният състезател в бокса - Рами Киуан, загуби четвъртфинала днес (3 август) на Олимпийските игри в Париж от Омари Джоунс в полусредна категория. Съдиите във френската столица отсъдиха категорична и единодушна победа за американския представител, който продължава към полуфиналната фаза.

В първите два рунда Киуан опита да играе на скъсена дистанция, но това му изигра лоша шега. Омари Джоунс пласира доста повече удари, които му помогнаха да спечели всеки един рунд. Конкретно в последната част американецът показа отлична игра в защита и не позволи на родния състезател да го пробие.

По този начин приключват дебютните Олимпийски игри за Киуан. Припомняме, че в Париж той победи поляка Давид Дуркач и австралиеца Шанън Дейви, като вторият бе поставен под №1.

Киуан се прости с медал на Париж 2024

Рами Киуан загуби от Омари Джоунс в Париж

ПЪРВИ РУНД

Срещата започна много агресивно и от двамата боксьори, като Рами Киуан се защитаваш добре и движението му с крака бе по-добро от това на Омари Джоунс. Българинът обаче отнесе прав в тялото и лицето, тъй като американецът има доста дълги ръце. Родният представител успя да засече с прав лицето на Джоунс. До края на рунда националът ни продължи да играе дефанзивно и отнесе няколко удара в тила в последните секунди.

*Съдиите закономерно отсъдиха категорична победа в рунда за Джоунс.

ВТОРИ РУНД

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Киуан стартира добре с ляв удар право в целта, българинът се опитваше да работи и около тялото на опонента си. Джоунс изглеждаше доста по-дефанзивен и не позволяваше на Рами да достигне до него. Последваха няколко крошета от американеца, които разклатиха Киуан и той падна на земята. След това Омари контролираше нещата до края на рунда, като пласира още няколко точни прави удари в лицето на родния национал.

*Съдиите дадоха победата в рунда за Джоунс, отново.

ТРЕТИ РУНД

В третият рунд срещата на ринга просто се доиграваше. Добрата защита на Джоунс продължи да бъде фактор и спираше всякакви опити за мощни удари от Рами Киуан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички