ЧУДО: Магомед Рамазанов с паметен обрат в последната секунда - на ФИНАЛ в Париж 2024 е


ЧУДО: Магомед Рамазанов с паметен обрат в последната секунда - на ФИНАЛ в Париж 2024 е
Снимка: Bulgarian Wrestling Federation

3748 0

Магомед Рамазанов се класира на финала класическата борба до 86 килограма на Олимпийските игри в Париж 2024. Натурализираният руснак победи Аарън Брукс на полуфиналите след феноменален обрат в последната секунда и успех с 4:2. Той ще влезе в борба за финала утре (09.08).

Преди това, отново през днешния ден, той сломи по изключително категоричен начин Муур и Шапиев. Любопитното е, че Рамазанов се класира за Париж 2024 в последната секунда на последната квалификация, а сега ще играе финал на Игрите след успех отново в последната секунда! Ето и развитието на мачовете му днес:

Магомед Рамазанов на Париж 2024

Представянето на натурализирания руснак:

Срещу Брукс - 1/2-финал

Схватката започна доста агресивно, като американецът натискаше, но българският представител удържаше. Рамазанов получи предупреждение за липса на активност и Брукс поведе с 1:0. За съжаление, малко след това американецът осъществи хубава акция и изблъска Магомед извън кръга, като родният представител загуби и баланс. Така първата част приключи при 3:0 за Брукс.

На старта на втората част Рамазанов се измъкна от кошмарна ситуация, в която опонентът му бе хванал крака. Българският представител спечели две точки след чудесна контраатака, при която мина зад съперника и получи две точки за 3:2. Американецът получи проблеми в глезена заради мощния захват от нашия представител.

В буквално последната секунда Рамазанов взе две точки, след като прехвърли съперника. ИЗУМИТЕЛНА ДРАМА В КРАЯ!

Срещу Шапиев - 1/4-финал

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Схватката започна сравнително спокойно, като българският представител изглеждаше леко по-активен. 

Двамата получиха неофициални предупреждение за липса на активност. Магомед се гмурна добре и опита доста интересна акция, но неуспешно. Шапиев поведе с 1:0 заради неактивност на българския представител. 

Така приключи и първата част.

Страхотно поясно хвърляне и 4 точки за Рамазанов, който след това осъществи и туш и приключи дуела. За 39 секунди от началото на частта българският представител избухна с невероятно действие и победи.

Неговият съперник пък остана на тепиха и трябваше да получи помощ, преди да се изправи.

Срещу Муур - 1/8-финал

Българският представител овладя съперника отлично, гмурна надясно, хвана левия крак и мина зад него - повеждайки с 2:0. Впоследствие Рамазанов отново наложи пълен контрол и успя да мине зад Муур и да го хване отзад - 4:0.

При този резултат дойде и почивката.

За съжаление, миг невнимание от Рамазанов - Муур се гмурна отдясно и го хвана отзад за 2 точки - 4:2. Муур отново подхвана доста неприятно българския представител, но Рамазанов реагира с чудесна контра за 6:2. Последваха и нови две точки за Магомед - 8:2. Рамазанов хвана опонента и започна да го размята, взе още 2 пъти по 2 точки и всичко приключи с технически туш. По-късно днес излиза на 1/4-финал (след по-малко от час).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички