Ден 3 от Париж 2024: Няколко зрелищни участия, но само разочарование за българските спортисти


Ден 3 от Париж 2024: Няколко зрелищни участия, но само разочарование за българските спортисти
Снимка: БОК

1627 0

И в третия ден (29.07) продължи българското участие на Олимпийските игри в Париж. Денят бе доста богат откъм събития, но за жалост, нито един наш състезател не се доближи до голямата мечта, а именно до медал. Общо 7 български състезатели излязоха на световната спортна сцена - Антоанета Костадинов, Кирил Киров, Габриела Георгиева, Радослав Росенов, Марк Христов, Йоана Илиева и Виктория Томова.

Българското участие на Париж 2024 - ден 3

Ето и как се справиха българите днес (29.07):

Антоанета Костадинова и Кирил Киров не се пребориха за медалите

Първи бяха Антоанета Костадинова и Кирил Киров, които бяха в отбор за стрелба 10 метра въздушен пистолет - на смесени двойки. Те потеглиха силно след първата серия и дори бяха втори, но слаба втора серия ги лиши от шанса за нещо повече. Участваха 17 отбора, като първият и вторият по-късно се изправят в спор за златото, а третият и четвъртият - за бронза. Българският тандем приключи 12-и. Вижте повече за представянето на Антоанета Костадинова и Кирил Киров на Париж 2024.

Габриела Георгиева не дебютира по мечтан начин

Габриела Георгиева отпадна в квалификациите на 100 м гръб за жени от олимпийската надпревара по плуване в Париж. Това бе дебют за нашата състезателка на олимпийски игри. Българката остана последна в своята трета серия с време 1:02.16. След края на последната пета серия, Георгиева се нареди на 24-о място в олимпийския си дебют. Коронната ѝ дисциплина е 200 метра гръб, като именно там ще се надява да се класира на полуфиналите. Тя ще е в четвъртък (01.08).

Радослав Росенов отпадна на 1/8-финал на бокса

Българският национал по бокс в категория до 63.5 кг - Радослав Росенов, загуби осминафиналния си сблъсък от турнира при мъжете на Летните олимпийски игри. Той отстъпи на канадеца Уайът Санфорд чрез единодушно решение (5:0 съдийски гласа).  

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Българинът приключва дебютното си участие на Олимпийски игри с победа и загуба, след като в първия кръг надигра бронзовия медалист от последното световно първенство Баходур Усмонов от Таджикистан. Повече за участието на Росенов вижте в този материал.

Марк Христов отстъпи пред световен шампион

Джудистът Марк Христов приключи участието си на Олимпийските игри в Париж. На осминафиналите националът на България в категория до 73 килограма отстъпи с "вадзари" пред световния шампион от Будапеща 2017 Соичи Хашимото (Япония).

В дебюта си на Олимпийски игри Христов стартира с победа над Александър Хусеин от Джибути, след като съперникът му беше наказан с три предупреждения "шидо" за фалшиви атаки. Ето и повече подробности за двата му двубоя.

Йоана Илиева не се справи с корава унгарка на 1/8-финалите

Мечтата на Йоана Илиева за медал от Олимпийските игри в Париж угасна. Тя загуби на 1/8-финалите на сабя от унгарката Суч Луца Вираг с 10:15.

Българката стартира отлично и поведе в 4:1, но след това допусна цели шест поредни туша и изостана с 4:7. В края на първия рунд нейният пасив беше 4:8. След това опита да навакса, но не бе достатъчно, за да се класира напред.

Втората част започна силно за Илиева, която навакса част от изоставането си, но след няколко размени на тушове Суч дръпна и стигна до победата с 15:10. Йоана пък приключва дебютното си участие на Олимпийски игри с една победа - срещу японката Риса Такашима, и споменатата загуба.

Вики Томова също се сбогува с Париж

Най-добрата ни тениситка допусна обрат срещу 11-тата поставена Ема Наваро и отпадна във втори кръг на Олимпийските игри в Париж 2024 след поражение 7:6(5), 4:6, 1:6 за 2 часа и 24 минути игра.

Томова можеше да спечели първия сет и по-убедително още преди тайбрека, но бе пробита в ключов момент. Във втората част допусна късен пробив и той се оказа решаващ. В третия сет в играта на Виктория претърпя крах, а Наваро се възползва по най-добрия начин, като дори бе близо до това да запише "геврек".

Не забравяйте, че може да следите ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИТЕ СПОРТИСТИ В ПАРИЖ ТУК

Също така - можете да следите всички резултати, представяния и медали на българските участници на Олимпийските игри ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички