Ден №7 за България на Париж 2024: Повече разочарования, но и искрица надежда


Ден №7 за България на Париж 2024: Повече разочарования, но и искрица надежда
Снимка: Getty Images

549 0

България приключи с участията си на Олимпийските игри в Париж за ден №7. За съжаление, разочарованията бяха доста повече, но победата в бокса за Светлана Станева продължава да ни дава искрица надежда за медал.

Йосиф Миладинов, Мирела Демирева, Антоанета Костадинова и Габриела Петрова обаче не успяха да минат квалификациите на съответните си дисциплини.

Пореден провал за плуването: Йосиф Миладинов остана на косъм от полуфинала

Жалко! Габриела Петрова даде всичко от себе си, но отпадна в квалификациите на Париж 2024

Йосиф Миладинов даде време от 51.77 на 100 метра бътерфлай, с което остана 17-и. Клемен Сечи и Наоки Мизунума се вмъкнаха преди него с малко по-добро време - 51.62. Както е известно, за полуфиналите се класират първите 16 от сериите. Кристоф Милак от Унгария бе с най-добро време от всички серии на пресявките. Той плува в серията на Миладинов и даде време от 50.19.

Мирела Демирева приключи със сълзи на Париж 2024

Сребърната медалистка от Рио 2016 Мирела Демирева не успя да се класира във финала на скока на височина на Олимпийските игри в Париж 2024. Българката не успя да преодолее летвата от 192 сантиметра, където записа три неуспешни опита. Преди това започна успешно от първия опит на 183 сантиметра, като преодоля и 188-те сантиметра - от втория опит. Третото вдигане на летвата я постави на 192 сантиметра и тя не успя да се справи.

Антоанета Костадинова окончателно се сбогува с Олимпийските игри в Париж 2024

"От 15 дни се чувствам жена, нека се бием": Шампион в бокса предизвика скандалната боксьорка

След като медалистката от последните Игри не излезе от квалификациите в най-силната си дисциплина (10 м въздушен пистолет), сега Костадинова пропусна да го стори и на 25 м въздушен пистолет. В "прецизност" тя записа резултат от 288, което я остави 24-та. Тя даде резултат от 295, като само пет състезателки се справиха с по-висок резултат конкретно в тези три серии. В крайна сметка общият ѝ резултат бе 583, с което остана 11-а - извън топ 8. Осмата Кателин Морган записа 585.

Светлана Станева започна с победа в бокса - предстои най-тежкият опонент

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Треньорът на Светлана преди мача със скандална боксьорка: Няма какво да направим

Светлана Станева записа успех и се класира на четвъртфиналите на турнира по бокс за жени до 57 килограма. Тя победи без никакви проблеми Микаела Уолш от Ирландия, като бе по-добрата във всички рундове. Лошата новина е, че на четвъртфинала ще се изправи срещу Лин Ю Тин.

Габриела Петрова си тръгна разочарована от Париж 2024

"Това нещо... гнусно е": Красен Кралев е бесен заради предстоящия мач Станева - Лин Ю Тин на Париж 2024

Европейската вицешампионка на троен скок в зала отпадна още на квалификациите в своята дисциплина. 34-годишната българка направи три успешни опита (13.77, 13.67 и отново 13.77). За да продължи напред към финала тя трябваше да скочи поне 14.35.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички