Ден №8 за България на Париж 2024: Първи медал за страната и още поводи за гордост!


Ден №8 за България на Париж 2024: Първи медал за страната и още поводи за гордост!
Снимка: БОК, Йордан Петков

1935 0

Днес (03.08) е успешен за България на Олимпийските игри в Париж. Страната ни вече има своя първи медалист в лицето на Хавиер Ибанес, който си осигури поне бронз. Валентина Георгиева завърши на пето място във финала на прескок от турнира по спортна гимнастика. Десислава Ангелова и Рами Киуан обаче се разминаха с мечтата си за отличие.

Василев не изложи България

Най-добрият ни гребец сред мъжете завърши на 14-о място в крайното класиране. Той спечели второто място във финала С, като пред него остана само американецът Джеймс Плихал. 

Василев се бори

Времето на Василев беше 6:44.61 минути, а това на победителя - 6:41.97. Българинът се класира за финала с 6:57.75, така че е подобрил времето си.

Мечтаният медал остана далеч

Десислава Ангелова остана далеч от възможността да спечели първи медал за България на Игрите в Париж. В олимпийския си дебют 26-годишната българка завърши шеста в първия си финал с 7:33.19 минути.

Ангелова бе на финал

Не бяха големи изненадите на върха - Каролин Флорийн спечели състезанието със 7:17.28 минути, втора остана световната шампионка Ема Туиг (7:19.14). Тройката беше запълнена от литовката Виктория Сенкуте със 7:20.85 минути.

Мечтата на Рами Киуан в Париж приключи

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Българският боксьор отпадна на 1/4-финалната фаза в полусредната категория. Той бе победен от американския представител Омари Джоунс, който бе доста по-енергичен от нашия състезател и се възползва от дългите си ръце, за да нанася удари в целта. При евентуална победа Рами Киуан щеше да си гарантира поне бронзов медал на своите дебютни Олимпийски игри.

Прелестно представяне на Валентина на финала на прескок

Валентина Георгиева завърши на пето място във финала на прескок от турнира по спортна гимнастика на Олимпийските игри в Париж.

18-годишната българка, която се възстанови от много тежка контузия в последната година, за да достигна финал в дебютното си участие на Олимпийски игри, получи оценка 14.100 за първия си опит (5.000 трудност и 9.100 изпълнение) и 13.866 за втория скок (4.800 трудност и 9.066 изпълнение).

Дори и самото класиране на финала е огромен успех за възпитаничката на Филип Янев, тъй като дълго отсъстваше заради контузия на коляното. След 32 години България отново имаше финалистка при жените на най-големия спортен форум. В Сеул 1988 Диана Дудева печели бронзов медал на земя - първи в историята на българската женска спортна гимнастика.

Хавиер Ибанес донесе първи медал за България!

Представителят на България в бокса - Хавиер Ибанес, сложи по страхотен начин край на родното участие на Олимпийските игри в Париж днес (3 август). Боксьорът премаза Шудаи Харада от Япония за място на 1/2-финалите в категорията до 57 кг.

По този начин Ибанес си осигури поне бронзов медал.

Още: Новак Джокович горд, че ще донесе медал на Сърбия от Олимпийски игри

Деси Ангелова не успя да донесе първи медал на България от Олимпийските игри

Насар предупреди на Олимпийските игри: Да спра да тренирам и пак ще ви бия (ВИДЕО)

Кристиян Василев завърши 14-и на Олимпийските игри 2024

Компенсират Анджела Карини с 50 000 долара заради загубата от Имане Хелиф

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички