Две олимпийски събития може да са под въпрос, след като няколко спортисти се разболяха?


Две олимпийски събития може да са под въпрос, след като няколко спортисти се разболяха?
Снимка: Getty images

30 0

Две олимпийски събития може да са под въпрос, след като се съобщава, че множество спортисти са се разболели в рамките на няколко дни. Плувните етапи на състезанията по триатлон в Париж през 2024 г. се проведоха в река Сена, която преди това беше забранена за плуване повече от 100 години.

Организаторите обаче разрешиха историческо почистване на реката преди Игрите да започнат и беше обявено през юли, че е преминала съответните тестове, за да може да бъде използвана. Основното безпокойство около Сена включва нивата на ешерихия коли бактерия, която при определени щамове може да причини сериозно заболяване.

Докато мъжкият триатлон, който трябваше да се проведе миналия вторник, се очакваше да се проведе по план, обилните валежи причиниха влошаване на качеството на водата и събитието трябваше да бъде отложено с един ден. След индивидуалните състезания за мъже и жени в сряда, редица спортисти се оплакаха от качеството на водата по време на плувния етап.

Още: Олимпийски игри в Париж 2024 НА ЖИВО: Семен Новиков в битка за финал!

Белгийската атлетка Джолиен Вермейлен каза пред VTW, че е "почувствала и видяла неща, за които не трябва да мислят твърде много". След това белгийците бяха принудени да се оттеглят от състезанието по смесен триатлон, след като нейна съотборничка се разболя. Първоначално беше съобщено, че тя е била хоспитализирана поради инфекция с именно тази бактерия, но самата Мишелс потвърди, че това всъщност не е така и че вирус е причинил заболяването ѝ.

Ще има ли проблем с провеждането на състезания?

Сега има сериозни опасения относно това дали последните две събития, планирани да включват плуване в Сена - маратонското плуване за жени и мъже - могат да се проведат на първоначалното си място или може да се наложи да се намери алтернативно място.

Още: Иван Димов предупредил Насар и Андреев да внимават за фактора, който го провали при щангите

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Според "Асошиейтед прес" неназована триатлонистка от Швеция и мъжки триатлонист от Норвегия са се разболели след състезание в индивидуални състезания в Сена миналата седмица. Все още не е потвърдено дали някое от заболяванията е резултат от качеството на водата на Сена.

Във вторник организаторите на Париж 2024 обявиха, че планирана тренировъчна сесия за маратонските плувания - която трябваше да включва спортисти, трениращи в река Сена - е била отменена. "World Aquatics" потвърди, че оценките на тестовете на водата показват, че нивата на фекално замърсяване - са по-високи от приемливите прагове.

За щастие има резервен план, въведен от организаторите на Париж 2024, ако състезанията не могат да продължат по план. Една от възможностите е да се преместят маратонските плувания на морския стадион в Париж, който е домакин на състезания по гребане и кану-каяк и е място на открито.

Още: Майкъл Фелпс със силно послание, изригна срещу "измамниците" на Олимпийските игри

Очаквайте Олимпийски игри в Париж 2024 НА ЖИВО: След победата над Каменова - Ю Тин Лин ще се бие за финал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички