"Гриша Ганчев даде втори живот на Новиков - има голяма заслуга за медала от Париж 2024"


"Гриша Ганчев даде втори живот на Новиков - има голяма заслуга за медала от Париж 2024"
Снимка: cska.bg/ Getty Images

848 0

Треньорът на един от златните медалисти на България от Олимпийските игри в Париж 2024 Семен Новиков - Сослан Фарниев, отличи заслугата на Гриша Ганчев за постиженията на натурализирания украинец.

Заслугата на Гриша Ганчев за медала на Семен Новиков от Париж 2024

"Семен е трудолюбив човек, целеустремен, труди се дълго, от детството си вървеше към този медал. Радвам се, че с нещо му помогнах да достигне до този медал. Той го заслужи. Той се отнася към работата си професионално, живее с борбата, при него спортът е на първо място. Това, че спечели медал, за много хора може да е изненада, но не и за тези, които работеха с него и виждаха как се труди. Това видя г-н Ганчев, това видях аз, когато бяхме на тренировки. Той заслужи медала с много тежък труд. Този медал не е само златен, това е медал от пот, сълзи и търпение, защото професионалният спорт е и травми. Той имаше големи травми, операции.

Господин Ганчев му даде втори живот. Когато го оперираха, той премина през рехабилитация и дълго вървя към този медал, към своята мечта. Заслугата е най-вече на Семен, но и на господин Ганчев, който създаде всички условия за работа за Семен, за да тренира спокойно и да не мисли за нищо, а само за медала. Заслугата е и на момчетата, които тренираха с него на спарингите, помагаха му в подготовката и има малка заслуга на треньора.

В България обичат спорта, такива хора като Гриша Ганчев, Данаил Ганчев отделят финанси за спорта, обичат спорта и спортът ще се развива. Що се отнася до България - тя много ми харесва. Живея тук вече осем месеца и съм доволен. Хората са добри и отзивчиви. Само добри думи мога да кажа за България" - сподели той пред БНТ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички