Ивайло Иванов бе спрян от шампиона: Малко раздели българина от най-добрия в джудото на Париж 2024


Ивайло Иванов бе спрян от шампиона: Малко раздели българина от най-добрия в джудото на Париж 2024
Снимка: Еврофутбол

3735 0

Ивайло Иванов приключи с участието си на Олимпийските игри в Париж 2024. След като дебютира успешно в категория до 90 килограма (в Рио и в Токио се състезава до 81 кг) и победи петия от Световното в Абу Даби през месец май тази година - Карамноб Сагайпов, на пътя му застана актуалният олимпийски шампион.

Лаша Бекаури от Грузия записа рано вадзари още в първите секунди и това му бе достатъчно хитро да измъкне победата и да се класира за 1/4-финалите. Ивайло Иванов опита всичко, за да обърне развоя, но съперникът се оказа твърде класен. Двамата завършиха с по едно предупреждение.

Ивайло Иванов (джудо) на Олимпийските игри в Париж 2024

Иванов опита хубав ключ, но неуспешен. Надхитряването между двамата бе огромно, като следваха добри контраатаки, но никой така и не записваше точка (вече 2 минути и 21 секунди до края на схватката - без предупреждения и без наказания също). 

Схватката на няколко пъти бе спирана, а при 1:15 оставащо време опонентът получи първо предупреждение. В последната секунда Ивайло Иванов осъществи вадзари и успя да вземе предимството.

Ивайло Иванов срещу шампиона от Токио 2020 на джудо

Грузинецът записа вадзари, след като секунди след старта повали българина. След записаната точка опитният Бекаури хитро отблъскваше постоянните атаки на Иванов и в крайна сметка дочака края. Двамата получиха по едно предупреждение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички