Жалко! Първите в ранглистата отстраниха сестри Стоеви на 1/4-финал в Париж


Жалко! Първите в ранглистата отстраниха сестри Стоеви на 1/4-финал в Париж
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

1493 0

Българските звезди в бадминтона - Габриела и Стефани Стоеви, загубиха своя четвъртфинален мач на олимпийския турнир при жените в Париж. Те загубиха в 2 гейма от лидерките в световната ранглиста Цинчън Чън и Ифан Цзя и си тръгват от Игрите във френската столица.

Стоеви не можаха да окажат достатъчно съпротива на азиатките и през целия мач бяха изоставащи. Габриела и Стефани отстъпиха с 15:21 и 12:21 в двата гейма. 

Все пак, в третото си участие на олимпийските игри българките за първи път преодоляха груповата фаза и влязоха в топ 8.

Още: Сестри Стоеви: Важността на мача породи напрежение у нас, успокоихме се във втори гейм

Развоят на мача

Първи гейм

Китайките поведоха убедително още в началото - 4:1, след което записаха още няколко точки. Българките взеха втора точка след дълго разиграване, но съперничките им успяха да дръпнат с 10:3.

След паузата българките натрупаха няколко поредни точки с добра игра, които приближиха Стоеви на 4 точки от най-силните в света - 8:12.

Още: Страхотно! Сестри Стоеви са на 1/4-финал на Олимпийските игри в Париж!

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Китайките си върнаха агресията и успяха да поведат с 14:9, но нашите момичета отново се върнаха на 4 точки зад тях.

Българките се пребориха за 14-а точка след хубаво разиграване и завършващ удар на Габриела Стоева (14:19). Тя спечели още една точка за своя тандем след атака по диагонала, но в крайна сметка лидерките в световната ранглиста спечелиха гейма с 21:15. 

Втори гейм

Китайската двойка отново дръпна още в началото, но постепенно сестри Стоеви намериха своята игра и оказаха съпротива. Чудесно влизане на Габриела на мрежата им спечели точка, а хубаво разиграване отново бе в полза на българките. 

Още: Третите в света се оказаха прекалено голямо препятствие за сестри Стоеви на Олимпийските игри в Париж

Мощна атака за Чън и Цзя им донесе 10-а точка в гейма срещу само 3 спечелени от нашите състезателки. Удар в аут на българките донесе 12-а точка за китайките срещу само 4 за тях самите. Разликата набъбна до 9 точки скоро след това.

Грешка на азиатките позволи на Стоеви да спечелят пета точка, но те натиснаха още и успяха да поведат с 11 точки в гейма - 17:6. Българките стигнаха до още няколко точки, но в крайна сметка загубиха с 12:21 и приключиха участието си на Игрите в Париж. 

ПРЕДИ БИТКАТА

Техни съпернички в тази фаза ще бъдат световните шампионки Цинчън Чън и Ифан Цзя. Китайките са и вицешампионки на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Двубоят се очаква да започне около 9:30 часа. 

Сестри Стоеви завършиха втори в своята група след 2 победи и 1 загуба, докато Чън и Цзя спечелиха група "А" с 3 победи.

Китайките са четирикратни световни шампионки, като триумфират през 2017, 2021, 2022 и 2023 година. Българките са трикратни европейски шампионки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички