Йоана Георгиева остана далеч от местата за финал на едноместен каяк и приключи с Игрите в Париж


Йоана Георгиева остана далеч от местата за финал на едноместен каяк и приключи с Игрите в Париж
Снимка: Bulgarian Olympic Team

1472 0

Българската състезателка Йоана Георгиева отпадна на полуфиналите на едноместен каяк К1 500 м на Олимпийските игри в Париж. Световната вицешампионка в дисциплината за жени до 23 години от Аурондзо 2023 завърши трета в първата четвъртфинална серия с време 1:51.74 минути, но днес не успя да се пребори с конкурентките.

Българската каякарка завърши на седмо място в третата полуфинална серия, след като финишира за 1:54,02 минути. Най-бърза в серията беше унгарката Алида Дора Газо (1:49,76), а втора белгийката Хермиен Петерс (1:49,87). Те се класират за финал „А“ по-късно днес.

Представянето на Йоана Георгиева

Българката стартира успешно, но още от самото начало изоставаше и не бе сред първите 5. През цялото време Георгиева бе по-назад от предните позиции и не успя да поднесе изненада въвв финалните метри, както бе в миналото състезание. Йоана завърши седма с време 1.54.02 и така приключи дебютното ѝ участие на Олимпийските игри.

Преди състезанието

От 11:50 часа каякарката ни Йоана Георгиева ще гребе в трета серия от полуфиналите . Финалите започват в 13:40 и са през 10 минути, като най-бързите две в полуфиналите ще гребат във финал А, третите и четвъртите – във финал В, а петата и шестата съответно във финал С.

"Да, разбира се, доволна съм. Защото конкуренцията е наистина много силна, много жестока. Това, че се класирах за полуфиналите, е голяма крачка в моята кариера. И се надявам с всяка следваща гонка да се представям все по-добре", заяви Георгиева след класирането на полуфинал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички