Международната федерация по щанги: Неудържимият Насар може да е суперзвездата в спорта ни в следващите години


Международната федерация по щанги: Неудържимият Насар може да е суперзвездата в спорта ни в следващите години
Снимка: Getty Images

2988 0

Страхотен отзвук по цял свят получи безапелационната победа на Карлос Насар във вдигането на тежести в категория 89 кг. на Олимпийските игри в Париж. Страхотни думи за българина написаха от Международната федерация по вдигане на тежести на сайта си.

Карлос прославя щангите по света

"Карлос Насар е неудържим. 20-годишният българин подобри два световни рекорда в щангите в Париж. Спечелвайки злато в категория 89 кг, той издигна собствения си профил до ново ниво и повиши осведомеността за вдигането на тежести, тъй като грандиозният му триумф беше излъчен на живо във всички части на света. Той показа, че може да бъде суперзвездата на спорта през следващите години", отбелязват от федерацията.

Очакват от Карлос да е суперзвездата на щангите за години

"Насар изглеждаше непобедим от момента, в който излезе за първия си опит. Българските фенове бяха на крака и развяваха знамена във всички части на арената", пише още iwf.sport.

"Българинът Карлос Насар "вдигна покрива" на "Париж Експо" със световен рекорд. Ненадминатият атлет направи превъзходно финално вдигане от 224 кг., за да счупи собствения си рекорд от 223, поставен на Гран при на Катар през 2023 г.", пише пък sportstar.thehindu.com.

"Феномен, доминатор, човекът от Марс"

"Феноменът Карлос Насар доминира в състезанието по вдигане на тежести до 89 кг. Три години малкият свят на тежката атлетика говори само за него, като за феномен на преждевременна зрялост и сила", отбелязва lemonde.fr.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

"Българинът е смятан за една от най-добрите звезди в този спорт, откакто триумфира на Световното по вдигане на тежести през 2021 г. само на 17 години", включва се "Daily Mail".

"Лошото момче", което може да промени мнението за спорта си

Интересен е и коментарът на france24.com за Насар. Той гласи: "Човекът от Марс" Насар, който постави първия си световен рекорд на 17 години, може да бъде харизматичното лошо момче, което да помогне спортът, който отдавна се бори с негативен имидж, да генерира по-благоприятен интерес в световен мащаб". А в родния град на Насар празнуваха бурно олимпийското му злато

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички