Мощна победа! Рами Киуан смачка поставения под номер 1 и е на 1/4-финал по бокс на Олимпийските игри в Париж


Мощна победа! Рами Киуан смачка поставения под номер 1 и е на 1/4-финал по бокс на Олимпийските игри в Париж
Снимка: Lap.bg

4195 0

Рами Киуан се класира за четвъртфиналите на Олимпийските игри в Париж 2024 в категория до 71 килограма, след като победи категорично водача в схемата Шанън Дейви от Австралия във втория си мач в Париж. Българинът спечели с единодушно съдийско решение и трите рунда, като бе безкомпромисен на рунда.

Българският боксьор победи с 5:0 съдийски гласа (30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27). Киуан е само на победа от олимпийски медал.

Рами показа огромно самочувствие и страхотен бокс, като през по-голяма част от срещата бе със свалени ръце, показвайки, че подготовката му за този съперник е на олично ниво. През целия двубой контролираше събития и още след първия рунд и точните му удари успя да измори Шанън. 1/4-финала на българина е на 3 август (събота) от 17:02 часа.

Рами Киуан търси втора победа на бокс на Париж 2024

В началото подходи малко дефанзивно, но показа, че е разучил съперника си. Бързо нанесе ляв прав, а след това с добър контраудар притесни съперника. Дясно кроше и ляв прав отново бяха точни изпълнения за българина, въпреки че отнесе десен прав.

До края на рунда Киуан се движеше като по учебник, като показа чудесен бокс и страхотни комбинации, с които умори австралиеца. Ляв ъперкът за българина сложи край на първия рунд. Единодушно съдийското решение отиде в полза на Киуан след първия рунд.

Дейви опита да започне по-агресивно втория рунд и нанесе ляво кроше на българина. Киуан продължи с тактиката си и дори често сваляше ръцете си в опит да предизвика съперника си, но  това не му попречи да нанесе няколко точни удара и владееше изцяло двубоя.  Ляв и десен точни при 30 секунди оставащи. Единодушно и вторият рунд отиде в сметката на българина.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

И третият рунд се разви по познатия сценарий. Киуан нанесе две леви крушета в началото. До края на рунда българинът допусна някои удари, но Киуан продължи да е по-добрият боксьор и му донесе успех и в последната част.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички