Олимпийски игри Париж 2024: Джокович тръгна да унижава Рафа - Надал изуми, но загуби (ВИДЕО)


Олимпийски игри Париж 2024: Джокович тръгна да унижава Рафа - Надал изуми, но загуби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3079 0

Тенис турнирът на Олимпийските игри в Париж 2024 ни предложи вероятно последния дуел от великото съперничество между Новак Джокович и Рафаел Надал. В крайна сметка сърбинът победи с 2:0 сета (6:1, 6:4) и вече има 31 победи срещу 29 загуби в срещите с Матадора.

Срещата тръгна много тежко за испанеца, който взе само един гейм срещу цели 10 за съперника, за да се стигне до 6:1, 4:0. Впоследствие се забеляза леко разконцентриране от лидера в основната схема, от което Надал моментално се възползва и изравни геймовете. Все пак допусна нов пробив след една от многото изящни къси от Ноле, а когато сервираше за мача, сърбинът избегна критичната ситуация при 40:30 и спечели с ас.

Сблъсъкът предложи някои впечатляващи разигравания, които можете да видите по-долу в материала. В третия кръг Джокович ще срещне победителя от двойката Матео Арналди - Доминик Кьопфер.

Новак Джокович - Рафаел Надал на Олимпийските игри в Париж 2024

Мачът започна!

Първи сет

1:0 - Джокович сервираше първи и поведе набързо с 30:0 след грешка в мрежата от Надал, а след това и ас. Стигна се и до ретур на втори сервис в аут, а първата точка за Надал дойде след много остър ретур и два смача, които да пречупят Ноле. След непредизвикана грешка от удобна позиция се стигна и до дюс, въпреки че сърбинът поведе с 40:0. С добро контра-пие Джокович стигна до нов геймбол, който този път бе грабнат след форхенд в аут по широчината.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

2:0 (пробив) - с агресивен ретур на втори сервис Джокович принуди Надал да сбърка в аут, а при следващото разиграване и бекхендът на Рафа изхвърча в аут - 0:30. С бляскав форхенд по правата с много топспин испанецът стигна до 15:30, а след това и изравни след чудесна защита и хубаво разиграване. Сърбинът стигна до точка за пробив въпреки впечатляващата защита от Надал, който стигна къса и отрази смач в разиграването. Въпреки добрия сервис Надал прати топката във филето на мрежата при последвалия форхенд и то я извади в аут.

3:0 - ретур в аут, а след това и превъзходна къса, а Новак поведе с 30:0. След още една перфектна къса подаването бе спечелено на 0.

4:0 (пробив) - разиграване приключи с топка в аут от Джокович за 15:0. От добра позиция за уинър обаче Надал прати форхенд си по правата в мрежата - 15:15. С прекрасен смач Ноле стигна и до 30:30, а след това и до брейкпойнт след бекхенд в аут от Рафа. Този път късата на сърбина не бе толкова добра, испанецът я стигна и отговори с много остър диагонал, за да неутрализира точката за пробив - дюс. Изключително зрелищна точка, при която двамата размениха удари в близост до мрежата, но накрая Джокович спечели и стигна до втора точка за пробив. Съдията на линията отсъди бекхенд по правата от Надал в аут, но отпечатъкът показа, че е била добра - нов дюс. Чудесни бекхенд изпълнения по правата гарантираха нова точка за пробив за Новак, която този път бе оползотворена.

5:0 - стабилен Джокович набързо поведе с 30:0, а след това се стигна и до ретур в аут. В крайна сметка Новак спечели и това си подаване на 0.

5:1 - Надал стартира с двойна грешка, а при 15:15 филето на мрежата отново повдигна удар на Надал в аут. При 30:30 Рафа влезе навътре в корта и завърши с бекхенд по правата за геймбол, който бе грабнат след ретур в аут.

6:1 - Рафа стигна отлично къса и прати топката неспасяемо по правата, а Ноле го аплодира - 0:15. Джокович обърна за 40:15, а след форхенд в аут от Надал сетът бе спечелен.

Втори сет

1:0 (пробив) - непредизвикана грешка от форхенд на Надал за 15:15. Джокович пропусна да поведе с 15:40 след ретур в аут - 30:30. Въпреки това сърбинът стигна до точка за пробив, но тя бе отразена. Джокович се справи с отличен сервис, а при последвалото продължително разиграване Надал сбърка в мрежата - нова точка за пробив, а след нова грешка в мрежата след солиден бекхенд по правата от сърбина пробивът бе факт.

2:0 - ретур в мрежата, а след това великолепен бекхенд по правата от Джокович - 30:0. Впоследствие подаването бе спечелено на 0 с ас.

3:0 (пробив) - Джокович поведе с 0:30, но след това дойде отличен сервис от Надал и лесна точка. Последва непредизвикана грешка от форхенд на Ноле за 30:30. Двойна грешка обаче осигури точка за пробив пред сърбина, който я пропиля след бекхенд в мрежата - дюс. Все пак от втория шанс съумя да се възползва и да пробие отново.

4:0 - Джокович поведе с 15:0 след перфектна къса, а след това поведе и с 30:0 след методично проведена атака в двата края на корта. И това подаване бе спечелено безпроблемно след излизане на мрежата и воле при 40:15.

4:1 - ретур в мрежата, а след това Надал се справи с остър ретур чрез труден за изпълненеи форхенд по правата с много топспин - 30:0. При 30:15 се стигна до зрелищно разиграване - Джокович стигна къса, но прати топката в Надал, който безпроблемно пласира минаващ удар, матирал опонента - 40:15. След бекхенд по правата в аут от сърбина Надал взе едва втория си гейм в мача.

4:2 (пробив) - чудесна атака по двата края на Ноле завърши с точка в негова полза - 15:0. Надстрелване от форхенд по диагонала между двамата завърши с бекхенд в аут от Джокович - 15:15. Последва и неуспешен опит за къса за 15:30, но и непредизвикана грешка от бекхенд в аут на испанеца - 30:30. След форхенд в аут по диагонала от Ноле се откри първа точка за пробив пред Рафа при 30:40, а тя бе грабната след първата двойна грешка на Джокович в мача.

4:3 - чудесно форхенд нападение от Надал завърши с грешка в мрежата от Джокович. Успешната игра за испанеца и разколебаването при сърбина продължи - 30:0. Последва обаче чудесен форхенд от Новак - 30:15. Нова доза агресивни форхенд удари с много топспин от испанеца, а накрая и смач за 40:15. След ретур в аут подаването бе спечелено.

4:4 (пробив) - Надал демонстрира страхотна защита и накрая избухна с форхенд по правата за 0:15. Отличен сервис, плитък ретур и Джокович пречупи здравата защита на опонента за 15:15. Сърбинът стигна до къса и я върна в полето, но след това прати волето си в мрежата - 15:30. След грешка от бекхенд в аут на Джокович Надал стигна до две точки за нов пробив. С чудесен сервис спаси първата точка, а при втората се стигна до най-зрелищната точка до момента, при която Надал хвана и смач, за да успее да пробие.

5:4 (пробив) - с бекхенд по правата Новак поведе с 0:15, а след грешка на Надал в мрежата резултатът стана 0:30. Последва обаче ас за 15:30. Рафа рискува с форхенд по правата, но го изкара в аут и даде два скрити мачбола за опонента. Първият бе пропилян след бекхенд в аут, втората пък бе неутрализирана след размяна на удари на мрежата, спечелена от испанеца със стоп-воле. Удар с рамката на ракетата и аут доведоха до трети брейкпойнт за Новак, но лош контакт при бекхенд доведе до нов дюс. Четвъртият шанс обаче бе грабнат след феноменална къса.

6:4 - контра-пие от Джокович за 15:0. При 15:15 Новак вкара ас от 200 км/ч по правата, но след това последва непредизвикана грешка за 30:30. При ретур на втори сервис Надал прати бекхенда си в аут и даде мачбол на сърбина. След ас мачът приключи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички