Спорно съдийство лиши Ибанес от шанс за Злато: Все пак България с 4-ти медал от Париж 2024


Спорно съдийство лиши Ибанес от шанс за Злато: Все пак България с 4-ти медал от Париж 2024
Снимка: Lap.bg

1251 0

Хавиер Ибанес приключи участието си на Олимпийските игри в Париж 2024, Българският представител загуби от Мунарбек Сейтбек Уулу (Киргизстан). Решението дойде с неединодушно гласуване от петимата съдии (4:1). Останаха съмнения относно коректността му, като публиката освирква решението, след като бе обявено.

Ибанес бе по-активният във всеки от рундовете, но Уулу получи предимство в първите два и краят изглеждаше предрешен. Както е известно - загуба в бокса на полуфиналите директно носи бронзов медал. Ето и как се разви боксовият мач:

Хавиер Ибанес на Париж 2024

Ибанес започна много активно и със скоростни комбинации вкара чудесни удари. Към края на рунда опонентът опита да компенсира изоставането си и според съдиите успя да го стори, тъй като съдиите отсъдиха 3:2 гласа в полза на Уулу.

И вторият рунд се развиваше на убийствени обороти, като двамата си размениха множество комбинации, които попадаха в целта - както в главата, така и в тялото. Опонентът се възползваше от по-дългите си ръце. Той бе предимно в защитна позиция и често контраатакуваше опасно. Българският представител пък през цялото време настъпваше напред. И този път обаче гласовете бяха 3:2 за Сейтбек Уулу.

В третия рунд, знаейки че изостава, натурализираният кубинец се хвърли от първата секунда. Опонентът пък бе в изчакваща позиция от самото начало. Тази позиция бе идеална за киргистанеца. Половината рунд премина без тежки размени и с тук-таме точки за опонента от прави. Ибанес продължи да играе "всичко или нищо" и вкара някои доста добри попадения. Все пак това бе недостатъчно и киргизстанецът спечели с неединодушно решение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички