ЦСКА успя да затрие шампионското ДНК на Илич, което едва не донесе 32-рата


ЦСКА успя да затрие шампионското ДНК на Илич, което едва не донесе 32-рата
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

494 0

Вече втори сезон ЦСКА е трагедия, що се отнася до головете след статични положения. "Армейците" изяцяло се затруднят в нападение и не случайно от началото на сезона са вкарали 8 гола в 11 шампионатни срещи. 

Отборът обаче вкарваше по толкова за един полусезон само от статични положения под ръководството на Саша Илич. Сърбинът изненадващо успя да се задържи през целия сезон 2023/24 и за малко да направи ЦСКА шампион. 

Това не се случи, но поне легендата на Партизан доказа, че със здрава работа футболистите могат да се научат. Така той беше превърнал изгонените Маурисио Гарсес, Юрген Матей и Мено Кох в основни реализатори след центрирания. 

Големият крах на "Армията"

Сега обаче от "червените" почти не се очаква да накажат съперник от подобна ситуация. За това говори и статистиката - от началото на кампанията отборът, воден от Стипич и Томаш, има два гола - след свободен удар при 1:2 от Арда, когато Господинов увисна и позволи на Коялипу да реализира с глава, както и след корнер срещу Локомотив София, припомнят колегите от "Тема Спорт".

Коялипу ще стартира

Тогава обаче момчетата на Томаш изпълниха късо, а попадението на Линдсет дори не беше с отиграване на втория етаж, а от воле, след като няколко футболисти се разминаха с топката. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

ЦСКА е изпълнил 71 корнера от началото на сезона и стигнал до попадение само веднъж – успеваемост от 1.4%!

Бъдещето

Добрата новина е, че явно в Панчарево вече работят по въпроса в офанзивен и дефанзивен план. ЦСКА беше стабилен срещу Левски при корнерите, макар че при последния падна и попадението на Макун. 

Трябва да се отбележи, че "червените" дори бяха пробвали изпълнение в стила на Арсенал. При този стил основното ядро футболисти заемат място на далечната греда, ключовият играч е на точката за изпълнение на дузпа, като именно той ще е целта на центриращия.

В първите два корнера бе Лиъм Купър, а при третия - Аарон Исека. При въпросните опити топката падна ниско прекалено рано и не доведе до сериозна опасност за Матей Маркович.

Вижте култово място, на което ще продават билети за Добруджа - ЦСКА!

ЦСКА - Лудогорец още на 1/4-финалите за Купата на БФС, Левски с преодолим съперник за Европа

Легендарен капитан на ЦСКА даде съвет на Томаш и назова голямата грешка срещу Левски

Александър Томаш назова тъжната истина за ЦСКА, даде и простата формула за излизане от "дъното"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички