Трудно за вярване: Реал Мадрид, Барселона, ПСЖ и съперниците, срещу които никога не са играли


Трудно за вярване: Реал Мадрид, Барселона, ПСЖ и съперниците, срещу които никога не са играли
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

1995 0

Клубният футбол почти навсякъде ще се завърне през този уикенд, а неусетно ще мине времето и до предстоящите сблъсъци в Шампионска лига и останалите европейски клубни турнири. Повечето футболисти нямаха много време за почивка покрай Европейското първенство, но все пак трябва да са събрали свежи сили за новия сезон.

И докато очакваме новите сблъсъци, ще направим един поглед към отбори, които никога не са се изправяли един срещу друг. Като се вземат предвид официални срещи, а не приятелски.

Има странна приумица на съдбата, когато става дума за късмета на жребия, в който някои от най-големите клубове в света някак си постоянно се избягват един друг.

Реал Мадрид срещу Фламенго


Предвид различните орбити, които обитават, може би не е чак толкова изненада, че Реал Мадрид не е играл срещу Фламенго. Но взимайки предвид, че Фламенго е един от най-големите клубове в Южна Америка, който се гордее с най-голямата фенбаза в Бразилия, бихте си помислили, че тези два гиганта на съответните им континенти ще се срещнат в някакъв момент.

Мадрид често е част от Световните клубни първенства, като се има предвид колко често печелят Шампионска лига. Лос Бланкос са се изправяли срещу Гремио, Сан Лоренцо и Бока Хуниорс във водещото междуконтинентално състезание на ФИФА, но никога не са се изправяли срещу Фламенго.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Бразилският гранд пропусна златна възможност да запишат бляскаво равенство срещу Мадрид през 2022 г. Те спечелиха Копа Либертадорес тази година, но загубиха от саудитския Ал Хилал с 3:2 в полуфиналите на Световното клубно първенство.

Барселона срещу Марсилия

Разглеждайки списъка с противници на Барселона за всички времена и неизменно присъстват почти всички елитни клубове, за които сте чували. Те са се сблъсквали с почти всички големи отбора от Англия, Германия, Италия и Франция... с изключение на Марсилия, които видимо отсъстват. Може и причината да се крие, че френският тим не участва толкова често и сериозно в Шампионска лига и пътищата им се разминават.

Милан срещу Валенсия

Ако някой каже, че Милан на Карло Анчелоти е победил Валенсия на Рафаел Бенитес с 3:1 в два мача от осминафиналите на Шампионс лига през 2002-03 година, може и да има някой, който да се подведе по тази информация. Оказва се обаче, че двата отбора никога не са играли официален мач. Имат три приятелски срещи, при които "прилепите" са записали 2 победи, а Милан 1.

Португалия срещу Аржентина

Аржентина и Португалия са играли помежду си доста пъти - поне 8 пъти Но всички те са приятелски, разбира се, като "Купа на нациите" от 1964 г. и "Купата на независимостта на Бразилия" от 1972 г. са спорни какъв точно им е характерът.

Въртящите пари мачове между Меси и Роналдо бяха уредени през 2011 г. и 2014 г., като последният на "Олд Трафорд" беше сред най-скучните, на които техните фенове са присъствали. Мегазвездите тогава не дадоха всичко от себе си и не направиха нищо запомнящо се през първото полувреме, след което бяха заменени на почивката.

ПСВ срещу Селтик

По-рано написахме, че Фламенго и Реал Мадрид заемат различни орбити. Но ПСВ и Селтик са до голяма степен част от една и съща орбита, а именно в тази на груповата фаза на Шампионската лига. Или ако се стигне до объркване може да продължат да играят в Лига Европа, ако завършат трети или объркат квалификациите. И все пак двата тима никога не са играли един срещи друг.

ПСЖ срещу Тотнъм

Истински трилър в "International Champions Cup" през 2017 година Спърс спечелиха с 4-2 на стадиона с прекрасно име Camping World в Орландо, Флорида.

Говорейки само за официалните срещи, "шпорите" и ПСЖ никога не са се изправяли, което бихте очаквали да се случи в даден момент, като двата клуба са редовни в Шампионска лига от 2010 година насам, като стигнаха до финала съответно през 2019 и 2020.

Система, която предлага повече разнообразие в Шампионска лига, би била добре дошла. Манчестър Сити срещу Шахтьор Донецк и ПСЖ срещу Барса изглежда се случват всяка година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички