5 причини да НЕ ПРОПУСКАТЕ шоуто Тайсън Фюри - Олександър Усик


5 причини да НЕ ПРОПУСКАТЕ шоуто Тайсън Фюри - Олександър Усик
Снимка: GettyImages

5065 0

На 18-ти май (събота) историята на тежка категория в професионалния бокс никога повече няма да бъде същата. В епичен дуел един срещу друг се изправят най-колоритната фигура в бокса Тайсън Фюри срещу непобедения в две дивизии Олександър Усик. Двамата излизат в мач, който чакаме от 25 години и най-накрая феновете на бокса получаваме това, което бленувахме години наред - мач за званието "абсолютен световен шампион". 

Съботният дуел е безспорно събитие №1 в бокса за 2024 година и има куп причини, поради които НЕ ТРЯБВА да има фен на спорта, който да го пропусне. Ще се ограничим до най-интересните 5. 

Гледайте Усик срещу Фюри в мача за абсолютен световен шампион

1. Мач за историята 

По ред причини Усик - Фюри е мач за историята на тежка категория. Първата и най-важна е, че това е първият дуел от 1999 година, който ще излъчи абсолютен (неоспорим) световен шампион. Последният такъв двубой беше между Ленънкс Люис и Ивендър Холифийлд (победа за Люис). 

Тогава, той обединява 3-те най-важни титли в бокса (WBC, WBA и IBF). От 2007 година към "светата троица" на бокса се присъединява и WBO, като 4-те федерации са тези, които управляват бокса на най-високо равнище. Затова и събирането на 4-те пояса означава "абсолютен световен шампион". В тежка категория, досега, такъв шампион не е имало. 

2. Битка на непобедимите 

И Усик, и Фюри са непобедени на професионалния ринг. Усик е абсолютно страшилище на всяко ниво, на което се е състезавал, като украинецът вече е ставал абсолютен шампион (при полутежките). Освен това е олимпийски шампион. Тайсън Фюри от своя страна е считан за най-добрия представител на тежките атлети през последните 10 години, като в своята визитка има успехи над почти всички топ имена в дивизията (извън Антъни Джошуа, с когото не се е бил). 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Усик или Фюри ще е първият абсолютен шампион от 25 години насам

В събота вечер, един от най-големите боксьори ще запише първата си загуба. И 12-те рунда в Рияд ще бъдат епични, докато разберем кой ще е големият губещ в тежка категория. 

3. Шоуменът Тайсън Фюри 

Можете да го мразите, можете да го обичате, но няма как да сте безразлични към Тайсън Фюри - абсолютен феномен, който може да прави каквото си поиска на боксовия ринг, а извън него получава определения от "величие" до "клоун". Каквото и да ви е мнението за него, то единственият факт е следният: Фюри е изключителен боксьор, а действията му продават - и скъпо, и много. Няма двубой, в който Фюри е участвал, и да е бил разочарование. Точно такова шоу очакваме и в събота. 

Фюри е най-големият шоумен в бокса

4. Техниката на Усик 

Усик може да няма аурата на Фюри, но е безспорно един от най-поливалентните боксьори на нашето време. Бърз, изключително техничен и, вече, удрящ много тежко - Усик е тройна заплаха за всеки, който се изправи срещу него. Той вече покори изцяло една категория (полутежка), като се качи при свръх атлетите, за да стори същото. Сега е само на 12 рунда от това да го направи, побеждавайки и другият "най-голям" в майсторската категория, след като обезличи и преби Антъни Джошуа не в един, а в два мача. 

Той би се превърнал в едва втория абсолютен шампион на полутежките и тежките, като това стори Ивендър Холифийлд през 90-те. 

Усик е майстор на играта и от далечна, и от близка дистанция

5. Качеството и на ринга, и в излъчването 

Зрелището в главното събитие е гарантирано, но и програмата на галавечерта не е за подценяване, като в действие ще видим действащи световни шампиони и бъдещи звезди, които ще подгреят прекрасно битката за званието "абсолютен световен шампион". 

На всичко това ще станем свидетели, ако бъдем на място в Рияд, или се доверим на стрийминг платформата DAZN (линк за гледане). Компанията, специализирана в излъчването на живо на спортни събития, ще излъчи битката за 4-те пояса на територията на България, като чрез приложението на гиганта, мачът може да се гледа на телефон, таблет, компютър, телевизор или каквото и да е друго смарт устройство. 

Това ще е и единственият начин да гледаме Фюри - Усик в България, като цената на събитието е 39.99 лева, срещу което получавате излъчване на живо,  достъп до събитието по всяка време в рамките на 30 дни, както и безплатен абонамент за 1 месец за услугите на DAZN.com. В сайта на компанията можете да намерите редица събития на живо, стотици документални филми, стари боеве на най-големите в бокса, редица предавания по актуални спортни теми и още много. 

Абонирайте се за зрелището Фюри - Усик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички