"Бойкотирайте Олимпиадата": Жалкото цвилене на хора без цел


"Бойкотирайте Олимпиадата": Жалкото цвилене на хора без цел
Снимка: Lap.bg/LubomirAsenov

39 0

В последните дни призивите за бойкот на Олимпийските игри в Париж стават все по-оглушителни, а в основата е бурята, която се разрази в боксовия турнир и участието на две представителки, които според IBA не са "биологични жени".  Това не е всичко, разбира се, след като форумът в Париж е наричан още "сатанистки" (бел. ред. - такива ли са НЕ Е предмет на този коментар). 

Всеки, разбира се, сам си преценя да бойкотира, или не, но призивите, отправени към спортисти, преминават всякаква граница на шизофренията. И кои по-точно са интернет драскачите, които предлагат.... не, всъщност, изискват от спортисти да се откажат от олимпийските си мечти?! Кои сте вие да им казвате да бойкотират каквото и да било? 

Осъзнавате ли, че за 90% от участниците в Париж това може да е единствено участие на най-големия спортен форум? Както и единствена възможност за придобиване на малко слава и по-голяма сума пари - било то през социални мрежи, спонсорски договори или държавни премии. 

За 90% от спортистите в цял свят олимпийският медал е цел от ден 1 на тяхната одисея със спорта. Всички лишения, всички тренировки, всички безсънни нощи са насочени към изпълнение на олимпийската мечта. 

Да не забравяме и може би най-големият фактор за участие - финансовият. 80% от спортистите на олимпийски игри живеят в огромни лишения до момента, в който не постигнат нещо значимо на най-големия спортен форум. Докато във футбола, тениса и баскетбола пари има в излишък, то в десетки други спортистите разчитат на държавно финансиране, премии и символични заплати. Но успех на Игрите може да донесе слава и последователи, спонсори и тлъсти премии. 

И не на последно място - спортният хъс. Спортистът е научен никога да не се отказва, независимо какви са шансовете и неправдите. И, особено на Олимпийски игри, всеки е готов да даде и последната си капка сила, за да постигне заветната цел. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Но хора, които сблъсък със спорта имат само на сън, искат тези мъже и жени да бойкотират върха в кариерата си. Другият лагер пък иска да се отказват, като не им изнася нежени да бият жени. А всъщност всички словоблудстващи са от един род - безволеви мекотели, без цел в живота, яхнали най-новата социална вълна, докато чакат следващата. Е, имат ли каквото и да е право такива индивиди да искат каквото и да било от професионални спортисти, достигнали върха в кариерата си?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички