Мачът за бронзовите медали на Европейското по футбол трябваше да е днес...


Мачът за бронзовите медали на Европейското по футбол трябваше да е днес...
Снимка: GettyImages

24890 0

Един от най-атрактивните мачове на всяко Световно първенство по футбол е този за бронзовите медали. Въпреки че отборите са били на крачка от бленувания финал, 3-тото място винаги е представлявало интерес, особено за по-малките държави. Но независимо от имената на тимовете, играещи в мача, зрелището е гарантирано, защото отборите играят освободено и без напрежение. Също така в игра виждаме футболисти, които са повикани за шампионата, но не са получили достатъчно шансове за изява. 

Копа Америка също има мач за третото място, в който тази година се изправят Уругвай и Канада. Тогава, защо на Евро 2024 не можем да гледаме Нидерландия и Франция?! 

Причината, както вече ви информирахме, е решение на УЕФА след Евро 1980, когато няма особен интерес към срещата. Но факторите тогава са много, включително и генерално понижената гледаемост на турнира, провел се в Италия. 

Никой не е против да има мач за бронзовите медали

В днешно време изглежда безумно да няма мач за бронзовите медали. На Евро 2016 Уелс беше полуфиналист - едва ли "драконите" щяха да откажат да играят за бронзовите медали? 5 години по-късно Дания беше полуфиналист след почти 30 години пауза - мачът нямаше ли да има значение за скандинавската селекция? 

Футболистите, които почти не са играли в турнира, не заслужават ли да усетят от атмосферата на Европейското? За някои може да е дори последният шанс за подобно нещо. Фримпонг игра едно полувреме, а играчи като Зиркзее, Броби и дори Дейли Блинд записаха обидно малко минути. В игра пък изобщо не се появиха Раян Гравенберх, Маатсен, Де Лихт и Флекен. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Ситуацията във Франция е сходна, след като цели 6 човека от селекцията на Дешан не получиха минути, сред които топ играчи като Ферлан Менди и Бенжамен Павар. За тях, мачът за 3-тото място можеше да е шансът за изява. Уви - такъв мач няма. 

Има място за мач за 3-то място на европейски първенства 

В днешно време УЕФА и ФИФА въвеждат всякакви варианти, за да се увеличи бройката на мачовете, които се играят по време на сезона. Дори беше измислен турнир като "Лига на Нациите", който никой не харесва. Защо тогава е толкова трудно да се върне мачът за бронзовите медали? 

Този мач ще е радост за феновете, за футболистите, които не са играли и дори букмейкърите. Минути почти няма. Да се надяваме, че в бъдеще УЕФА ще поправи тази грешка и ще върне срещата за 3-тото място. Вместо да добавя нови безсмислени дати за приятелски срещи и нови турнири, от които никой не се интересува... 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички