Силен старт, който да не е кратък фойерверк – Левски има защо да мечтае срещу Лудогорец, а и не само


Силен старт, който да не е кратък фойерверк – Левски има защо да мечтае срещу Лудогорец, а и не само
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

2082 0

Левски започна много силно сезона, като успя да вдъхнови дори и фенове, които не са толкова оптимистично настроени. И причината не е само в добрите резултати на "сините". Причината е в добрата игра и себераздаването, което се видя в 4-те мача от началото на Първа лига.

Безкомпромисно 6:1 на старта срещу Локомотив София, последвала победа срещу Ботев Враца с 4:0, успех над Локомотив в Пловдив с 2:0 и надиграване над Крумовград с 3:0 у дома. Това доведе до респектиращата голова разлика от 15:1. Фактор, който показва, че поне до този момент стилът на игра, който налага Станислав Генчев е успешен.

Идва обаче първият по-сериозен тест за "сините", ако не и най-сериозния, предвид статистиката, която имат в Разград. Левски стига до добри резултати там изключително трудно.

Още: Левски пуска билетите за дербито с Лудогорец в продажба - може и да не се продават в Разград

Има и все пак няколко фактора, на които столичани може да се уповавa

Летящ старт, който да докажат, че не е кратък фойерверк

През годините Левски имаше няколко отлични серии, макар и не в началото на сезона, които обаче не съумяваше да използва до краен предел. Този път във всеки един от мачовете Левски бе отборът, който владееше инициативата, показа ефективност при гола и съумяваше да поправя грешките си. Отборът изглежда мотивиран до краен предел, както и задружен в усилията си на терена. Този Левски успява да вдъхне респект с играта си, с борбеността си, която показва през целия мач, а и с добри футболисти, които не спират да тренират, за да се доказват непрестанно.

Станислав Генчев

Още: Станислав Генчев изрази противоположно мнение на общото за мача с Лудогорец, пожела си едно нещо за феновете на Левски

Треньорът съумя и имаше шанса да направи нещо, което предишните не успяха. А именно да създаде конкуренция на почти всеки един пост. В последния мач срещу Крумовград "сините" впечатлиха и с група. Реална конкуренция и алтернатива на всяка позиция, което е добре за Станислав Генчев. Дава му не само право на избор, но и вътрешна конкуренция, която е много важна за всеки играч.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Генчев от ден едно показа, че се държи професионално, знае какво се иска и започна да го налага от първия ден на "Герена". Вече сам заяви, че отговорен за селекцията и представянето на отбора, а това е изключително необходимо. Успя да промени изцяло тактиката на 3-5-2, знаейки от какви изпълнители има нужда и не се уплаши, че най-добрият защитник Хосе Кордоба напуска. Наложи виждането си пред футболистите и по-важното, че до момента изглежда да го разбират какво иска от тях.

Левскарската жилка

В отбор като Левски – синьото ДНК е много важно. То води към корените на клуба, вдъхновява феновете и ги прави дори по-милостиви при лоши резултати, ако видят, че се работи правилно и се играе със сърце и душа. В момента треньорският щаб е от хора, които знаят каква отговорност е Левски и трябва да осъзнават, че пътя от върха и щастието до долу е много кратък. До този момент обаче показват, че са здраво стъпили на земята и работят в името на Левски, защото всеки от тях знае какво е да се печелят трофеи на „Герена“ и каква вечна любов и преданост получаваш.

Още: Летен трансферен прозорец в Първа лига: Турчин пристигна в Крумовград (ОБНОВЯВА СЕ)

В отбора също така има играчи, отраснали на „Герена“ и живяли заедно с отбора, макар и далеч от него. Извън юношите, наложили се последната година-две, се завърна и такъв в лицето на Алекс Колев. А във всяко негово изказване си личи, че той наистина е готов да остави личните си цели и амбиции зад тези на отбора, защото е по-важно именно отборът да върви напред. Израснала в левскарско семейство, „син“ юноша и истинска детинска мечта – време е най-сетне някой да успее да я осъществи в края на сезона. Затова мечтаят всички фенове.

Физическа умора в Лудогорец

Лудогорец претърпя истинско фиаско в Шампионска лига. След като направи отличен мач срещу Карабах като гост, то това не може да се каже за реванша в Разград. "Орлите" загубиха у дома с 2:7. Резултат, който нанася изключителни щети по психиката на играчите. Още повече, че мечтата на 13-кратните шампиони е именно нов пробив в Шампионска лига, който не спира да им убягва. Освен това Лудогорец изигра 120 минути, като именно в продълженията рухнаха до неузнаваемост. Част от играчите не изглеждаха в най-добрата си форма и макар да са свикнали да играят да играят в цикъл сряда – неделя, то е и повече от видно, че в последните години стартиращите двубои за разградчани са по-трудни. И тогава не се намират в топ формата си.

Втора загуба със 7 гола в Европа – явно не е случайност

Още: Мач ще има! Лудогорец пусна билетите за Левски и предупреди "сините" фенове

Само преди по-малко от година Нордселанд наниза също седем гола във вратата на разградчани. На 5 октомври 2023 в групите на Лига на конференциите Лудогорец бе брутално отнесен със 7:1. Тогава последваха оставки от ръководство, треньори и заявки за големи промени. В крайна сметка единственият сменен се оказа Ивайло Петев, а всички останали останаха в клуба.

10 месеца по-късно с нов треньор в лицето на Георги Дерменджиев отнесе съшия звучен шамар. А два мача в Европа с подобни разгромни резултати едва ли са по вкуса, на който и да е на шефовете в Лудогорец. Сериозен удар по реномето на тима, клуба, както и претенциите, които изявяват да имат в европейските клубни турнири. Клатушкане, което рано или късно ще бъде използвано и от някой отбор в Първа лига, като първият, който ще се опита сега е Левски.

Още: Емил Велев обясни защо за Левски идния мач с Лудогорец е важен и прилича ли Мустафа Сангаре на Гара Дембеле

Левски връща талант на Унион Берлин обратно в Германия - ето я причината

Лудогорец намекна дали ще играе по програма с Левски в Първа лига

Лудогорец взе решение: уволнява Георги Дерменджиев, Сираков ще води тима срещу Левски?

Тайни ходове в Левски: Паднаха редица въпросителни преди мача с Лудогорец в Първа лига

Ако някой ще спира Левски, то това е Лудогорец - Станислав Генчев страда жестоко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички