Борис Галчев шокиран от съдийството и Гонзо, жегна Лудогорец и Левски пред SportLive


Борис Галчев шокиран от съдийството и Гонзо, жегна Лудогорец и Левски пред SportLive
Снимка: Колаж: SportLive.bg

5900 0

Спортният директор на Банско - Борис Галчев, даде ексклузивно интервю пред SportLive.bg. В него любимецът за феновете на ЦСКА коментира най-наболелите теми от българския футбол. 

Галчев с коментар по темите

Той засегна въпроса с управлението на Българския футболен съюз, който бе поет от Георги Иванов - Гонзо през пролетта на 2024 г. Нищо обаче не се е променило, вярва бившият капитан на "Армията". 

В следващите редове ще прочетете мнението на Галчев за съдийските претенции на Левски след дербито с Лудогорец, както и представянето на "орлите" срещу Карабах. 

Коментарът на ветерана

През последните години имате по-големи наблюдения над долните нива в мъжкия футбол. Макар и отскоро Георги Иванов – Гонзо да е президент на БФС – виждате ли конкретни подобрения или да се работи в правилната насока?

- Засега няма нищо. Не виждам никаква промяна, вероятно и вие сте на това мнение. Условията за футбола също не се променят. Раздават се топки, но това се е случвало и преди. Ние говорим за глобална промяна, с която футболът в България да се промени. Това е нужно, ако искаме силен национален отбор.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Надявам се да се случи това, което сме замислили - аз основно обръщам внимание на моя клуб. Мисля, че няма никаква промяна и по материалната база. Ако държавата не помага на футбола - няма как да стане. Като цяло и на спорта, не само на футбола. Виждате, че основно печелим медали от индивидуалните спортове. В колективните работата е много назад.   

Шокиран ли сте от случилото се с Лудогорец в евротурнирите…?

След първите два мача на Лудогорец очаквах проблеми срещу Карабах. Имам пряко наблюдение върху съперника и дори го поздравих след победата. На клубно ниво Лудогорец, с изключение на ЦСКА, почти няма конкуренция порез последните години.

Това малко или много демотивира останалите отбори. Купуват се класни чужденци и се плащат милиони евро за футболисти, които са добри. Освен ЦСКА няма друга конкуренция. И ние опитваме да го правим в опит да се достигне тяхното ниво. На моменти даже ЦСКА беше едно ниво над Лудогорец, но знаете…

Напоследък и Левски пропищя от съдиите след дербито с Лудогорец. Още ли такива странични фактори са в основата на златните медали от шампионата?

- Ваша работа е да разследвате. ЦСКА се бори с тези неща 13 години. Нека сега да видят и от Левски за какво иде реч. Нещата в българския футбол са такива вече 13 години. Съдийството в България продължава да е трагично. Ужасно е дори и в Трета лига.

Четете детайлния анализ на Борис Галчев пред SportLive.bg за случващото се в ЦСКА в събота!

Автор: Кристиан Гърев

Още: Записал над 120 мача с ЦСКА злорадства: С 2 думи "срина" Лудогорец заради 2:7 в Шампионска лига

Бивш капитан на ЦСКА в ступор: И в Европа отборът от Делиормана има лоби! (ВИДЕО)

Бивш футболист на ЦСКА за мача с Черно море: На нас ни трябва победа, а ги чакаме на центъра

Банско нанесе първа загуба на ЦСКА II - предстои Вечното дерби в Трета лига

След Левски и БФС Галчев се прицели към Лудогорец: Щом Дерменджиев е треньор на рекордьора…

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички