Денят, в който Ханзи Флик унищожи Барселона в една от най-тежките нощи за каталунците (ВИДЕО)


Денят, в който Ханзи Флик унищожи Барселона в една от най-тежките нощи за каталунците (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3850 0

Барселона е футболен гигант, който през последните 30 години даде много славни нощи и печелене на титли в Европа, преминава през сложен етап, който сезон след сезон изглежда все по-труден за разрешаване. През цялата си история феновете на Барселона са празнували епични победи, но също така е трябвало да претърпят горчиви поражения, които са оставили своя отпечатък.

Четири години от 2:8 - краят на една ера

Днес (14.08) се навършват четири години от една от най-мрачните нощи в историята на каталунския клуб. На 14 август 2020 г. отборът на Барса загуби унизително с 2:8 срещу Байерн Мюнхен в четвъртфиналите на Шампионска лига в Лисабон. Архитектът на тази победа беше Ханзи Флик, който по ирония на съдбата сега ръководи каталунците.

Още: Барселона тотално отряза Ансу Фати, но има 4 опции, за да възроди кариерата си

Този мач беше не само поражение. Това беше потвърждение за края на една ера за Барса. Отбор, който години наред доминираше в Европа, се срина срещу съперник, който знаеше как да чете и да се възползва от всяка слабост. Играчите, водени от Кике Сетиен по това време, след напускането на Ернесто Валверде, не бяха доволни от перспективите на новия треньор, нещо, което бе видно и в Ла Лига.

Преди почивката на този мач Байерн вече печелеше с 4:1, осуетявайки всеки опит за реакция от страна на отбора на каталунците. През втората част ситуацията само се влоши за Барселона, която допусна още четири гола. Резултатът беше отражение на разликата между двата отбора.

Триумфът на германците, които дойдоха на събитието, готови да вдигнат требъла (който по-късно спечелиха), беше предвидим. "Куле: от своя страна бяха изпълнени с гордост и надежда в дните преди сблъсъка, но в крайна сметка реалността нанесе най-силния удар на клуба на Хосеп Мария Бартомеу, който подаде оставка дни по-късно.

Дълго натрупване на сривове

Още: Играчи на Барселона се оплаквали пред Шави от Левандовски - обявиха защо

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Предупредителни знаци вече бяха дадени с предишни поражения, като 4-0 на "Анфийлд: през 2019 г. или обрата на Рома през 2018 година. След 2:8 клубът претърпя значителни промени: Луис Суарес напусна и Лео Меси беше на път да го направи . Жерар Пике, който в крайна сметка остана, заяви, че е готов да напусне, ако клубът счете за необходимо.

Четири години по-късно Барса все още се бори за възстановяване на статута си в Европа, но сянката на тези поражения все още са налице. Сега, под ръководството на Флик, същият треньор, който беше отговорен за този много тежък резултат, отборът търси нова посока. Историята даде любопитен обрат за клуб, който продължава да се опитва да си стъпи на краката си.

Още: Мечтата “ Нико Уилямс” е минало: 35-годишният Иван Перишич ще е новото крило на Барселона

Не само с Дани Олмо: Проблемите на Барселона се увеличиха главоломно

Балкански страсти: Иван Перишич и Дженаро Гатузо се изпокараха, Барселона е виновен

Нямат спирка: Манчестър Юнайтед пожела нов играч, този път поглежда към Барса

"Opta" даде гигантски шанс на Реал Мадрид отново да спечели Ла Лига

Две огромни липси за Ханзи Флик след кошмарната загуба на Барселона от Монако

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички