Как Кирил Домусчиев даде акъл на Наско Сираков да оправи Левски


Как Кирил Домусчиев даде акъл на Наско Сираков да оправи Левски

6361 0

През 2017 година в паметна публикация Наско Сираков атакува Кирил Домусчиев и в прав текст му заяви, че още десетилетия да купува българското първенство, никога няма да го стигне като фигура в българския футбол.

Само 3 години по-късно обаче, вече като собственик на Левски, Наско Сираков е получил финансови съвети за "сините" не от кой да е, а именно от Кирил Домусчиев - припомняме какво точно му каза в рубриката ни "Глас от миналото". 

Съветът на Домусчиев към Сираков

През 2020 година Кирил Домусчиев лично призна, че е дал няколко съвета на Наско Сираков за това как да избави Левски от тежката финансова криза, в която клубът беше изпаднал след напускането на Васил Божков и след повече от десетилетие на спорно управление на клуба. 

"Грандовете трябва да се стабилизират. Имах среща със Сираков и разменихме някои идеи, които да са полезни за стабилизирането на Левски. Всичко зависи от феновете им. Ако продадат 1 милион абонаментни карти по 10 лева, ще осигурят 10 милиона лева.Не мисля, че за всеки фен, който обича отбора си, е проблем да даде 10 лева на година. А има по-заможни привърженици, които могат да им помогнат повече", каза преди 4 години Домусчиев

Кирил Домусчиев

Резултатът от този съвет? 

Разбира се, въпреки че 1 милион души да дават по 10 лева на година е напълно реалистично, подобно нещо не вирее по нашите географски ширини. И, макар да не се случи, именно феновете на Левски бяха с ключова роля в стабилизирането на клуба. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

През последните 4 години те бяха активни в закупуването на билети, включително виртуални, и куп фланелки и артикули. Даренията чрез SMS-и и директни банкови трансфери към клуба бяха милиони, заедно със сумите, събирани в урни по време на мачовете. 

В момента, Левски се намира в най-доброто си финансово състояние от години насам и, въпреки че не всички задължения на клуба са изчистени напълно, то пътят към пълна финансова прозрачност и независимост изглежда по-ясен в сравнение с периода от 2020 до 2023 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички