Красимир Балъков срещу Лионел Меси: Плашеща прилика при най-красивите им голове - сами зад центъра (ВИДЕО)


Красимир Балъков срещу Лионел Меси: Плашеща прилика при най-красивите им голове - сами зад центъра (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

1915 0

Красимир Балъков остава един от най-ярките български футболисти в цялата ни история. Един от героите ни в САЩ през 1994 година записва най-много мачове в Германия - за местния Щутгарт, за който има 298 срещи, 73 попадения и 64 асистенции.

Най-красивият гол в кариерата на Красимир Балъков

Най-красивият гол на Красимир Балъков

Той успява да остави силно впечатление и в Португалия с фланелката на Спортинг Лисабон. По време на престоя си там Балъков реализира вероятно и най-трудния гол в своята кариера. Това се случва срещу Витория Сетубал.

Спортинг Лисабон записва драматична победа с 3:2 при гостуването си, което се състои през сезон 1993/94. В единствения си мач срещу този опонент българският полузащитник вкарва гол, който португалските привърженици още помнят.

Бала поема топката зад центъра и се справя с няколко противникови футболисти, демонстрирайки техника на висока скорост, като накрая дори преодолява двама съперници, които му влизат едновременно. Вратарят пък е умело преодолян след пусната покрай него топка, която бива достигната без никакъв проблем.

Когато младият Лионел Меси показа на футболния свят, че ще бъде велик

Подобни попадения са върхови в кариерата на повечето състезатели, като изключение вероятно са играчи като Лионел Меси и Диего Марадона, които имат по не едно и две такива изпълнения. Един от случаите за аржентинеца е срещу Хетафе.

Тогава все още с фланелката на тима, с който е най-успешен - Барселона, младият аржентинец преодолява половината съперников отбор, за да впечатли старши треньора на каталунците - Франк Рийкард. В края пък действа по идентичен начин на Балъков, пускайки топката покрай стража, с което и да си осигури опразнена врата. Противников футболист се хвърля на шпагат, но топката е технично повдигната над него.

Можете да се насладите и на двете изпълнения чрез кадрите по-долу в материала. Съвсем наскоро пък аржентинецът показа, че не спира да обогатява арсенала си - Лионел Меси показа най-новия си финт (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички