Уникално: Сходните моменти на Бербатов и Меси, с които показаха, че са различни от другите (ВИДЕО)


Уникално: Сходните моменти на Бербатов и Меси, с които показаха, че са различни от другите (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

13820 0

Димитър Бербатов остава в историята като един от най-успешните и класни български футболисти. След краткия престой в ЦСКА той заминава към Германия, където записва 202 двубоя с Байер Леверкузен, в които се отчита с 91 попадения и грабва очите на най-силните отбори в света.

Финес и грация: Запомнящите се голове на Бербатов

Превръща се в най-успешния българин в английската Висша лига, като записва куп попадения и постижения с Тотнъм (102 мача - 46 гола) и Манчестър Юнайтед (149 двубоя - 56 попадения). Той става шампион на Англия и голмайстор на според мнозина най-силното първенство в света (като дели трофея с Карлос Тевес от Манчестър Сити).

Всички обаче ще го запомнят с лекотата и с финеса, с които блестеше. Те водеха и до някои емблематични попадения, сред които и онзи прехвърлящ удар, изглеждащ като на игра, за Монако (можете да го видите по-долу в материала).

Димитър Бербатов още е в сърцата на феновете на Манчестър Юнайтед

Разбира се, привържениците на Манчестър Юнайтед няма да забравят петте му попадения срещу Блекбърн, както и хеттрика срещу Ливърпул. А какво да кажем за онази негова задна ножица на 19 септември 2010 година - точно срещу мърсисайдци?

Тогава Бербатов първо спи спира центриране с коляно, с което си прави топката удобна, за да завърши с ножичен изстрел. Не всеки футболист може да се похвали с гол от задна ножица за цялата си кариера - още повече на такова ниво.

Най-красивите попадения на Лионел Меси

Считаният от мнозина за най-великия на всички времена - Лионел Меси, също има доста интересна задна ножица. Тя идва с фланелката на ПСЖ, като аржентинецът получава извеждащо подаване, спира си топката на гърди, след което следва и ножичният гол.

Един от най-красивите голове на Меси с ПСЖ

И Бербатов, и Меси са доказали през годините, че са футболисти, които са различни от всички останали играчи. Насладете се на някои от най-красивите им голове, които го потвърждават, чрез прикачените видеа по-долу в материала. Съвсем наскоро пък самият Лионел Меси показа най-новия си финт (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички