Стефан Георгиев-Торо: "Левски" изненада всички


Стефан Георгиев-Торо: "Левски" изненада всички

3271 0

Бившият капитан на баскетболния "Левски" Стефан Георгиев-Торо призна, че неговият любим тим е изненадал всички с отличната игра през последната седмица.

"Сините" са в тежка финансова криза от няколко месеца. Голяма част от играчите се разбягаха. Останалите не са получавали заплати от много време. Въпреки това шампионите се наложиха над големия фаворит в първенството "Лукойл Академик" със 77:69 и разбиха коравия "Берое" с 92:58.

"Идването на Филип Виденов е повлияло положително - обясни пред "България Днес" Георгиев, който прекрати кариерата си през есента. - Голямата изненада е срещу "Лукойл". Те нямаха загуба от старта на сезона в първенството. Мисля, че подцениха "Левски". Отделно момчетата на Тити Папазов играха пределно мотивирани. "Левски" беше със седем играчи, като две от момчетата са на по 18 години. Нямат нужния квалитет, но играха със сърце. Ивко Ивков никой не го броеше, а той вкара във важни моменти."

Бъдещето на "сините" продължава да е неясно. Тити Папазов направи поредна инициатива за набиране на средства с шоу мач на 15 февруари.

"Приканвам всички фенове да дойдат в "Арена Армеец", защото ще бъде нещо по-различно - обясни бившият национал Стефан Георгиев. - Инициативата ще помогне на отбора да изкара сезона. Лятото ще има време, за да се търсят спонсори. Не е това начинът да се издържа един професионален тим. Ако нещата продължават по същия начин, няма да има отбор през следващия сезон."

Днес "Левски" гостува на "Партизан" в Белград. Двубоят е от Адриатическата лига. Първият мач между двата тима приключи скандално с прекратяване заради нахлуване на фенове.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

"Надявам се да няма обратна реакция в Белград - пожела си Торо. - Играчите на "Левски" се намесиха при първото меле и пазиха баскетболистите на гостите. В противен случай можеше да стане много лошо. Сърбите ще вземат мерки. Дано не се търси отмъщение."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички