Тити Папазов: Синята общност отново трябва да докаже, че е номер 1 в България


Тити Папазов: Синята общност отново трябва да докаже, че е номер 1 в България

1283 0

"Трябва синята общност за пореден път да докаже, че е най-голямото нещо в България, че Левски е най-обичаното нещо в България", обяви треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов по повод предстоящото събитие на 15 февруари в зала "Арена Армеец", предаде репортер на БГНЕС.

"Сините" организират шоу-мач на 15 февруари, в който ще участва и футболният отбор, с който се надяват да съберат достатъчно средства за издържане на тима до края на сезона.

"Задачата е само една - ние на този ден няма да имаме противник, който трябва да победим. Трябва синята общност за пореден път да докаже, че е най-голямото нещо в България, че Левски е най-обичаното нещо в България. Няма по-голяма маса, която да акумулира такава голяма любов, каквато е Левски", обясни Папазов.

"Каквото и да се случи със събитието, дори и да не успеем, което аз дълбоко се съмнявам, че няма да успеем, ще завършим сезона. Ние вече сме се разбрали, дали сме дума, поели сме някакъв риск, но във всички случаи в сърцата и съзнанието на играчите нещата изглеждат добре от тази химия и тази симбиоза, която се получи между играчи и фенове в тези мачове, в които те бяха с нас", допълни той.

"След един мач бяха доста емоционален и общо-взето казах това, което ми беше на главата. Това беше действителността в този момент. Тогава не мислех много каква ще е публичната реакция, но се радвам, че тя беше положителна, радвам се, че тези хора разбраха какво съм имал предвид с тези думи, а не просто да се засегнат. В момента те са хората, които могат да направят нещо.

Дай Боже, след това вече да се появи и сериозен спонсор, с който ще можем да мислим и за някакво бъдеще по-нататък, но до края на този сезон те са хората, които могат да направят нещо. Надявам се залата да бъде пълна, ние ще направим всичко възможно да зарадваме хората, които решат да дойдат", каза капитанът на тима Павел Иванов.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

В организацията на инициативата участват и председателят на НКП Владимир Владимиров, както и председателят на Тръст Синя България Васил Колев. "Нашите усилия са насочени изцяло към това събитие и трябва да ви кажа, че е то е ключово за оцеляването на Левски изобщо, не са за баскетболния клуб, а в много по-голяма степен и на футболния.

Провал на това събитие, тоест да не се напълни зала "Армеец" и не се получи така, както си го представяме, въпреки че съм сигурен, че ще се получат нещата, ще означава за мен на 99 процента, че и футболният отбор на Левски тръгва по същия тежък път. И най-вероятно няма да бъде спасен, като начало ще остане извън европейските турнири. Изключително ключово е, за щото хората ще пипнат какво означава това да си част от спасението, ще го видят и вероятно ще преживеят един втори юбилей, може би ще бъде още по-силно чувството", коментира Колев.

Билетите на събитието на 15 февруари ще бъдат пуснати утре в цялата мрежа на Тикетпро, както и на касите на "Тодорини кукли" и в магазина на "Тодор Александров".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички