"Затова ни плащат": Александър Везенков каза много истини за НБА от "кухнята"


"Затова ни плащат": Александър Везенков каза много истини за НБА от "кухнята"
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

1235 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков открехна завесата какво точно представлява баскетболът в Националната баскетболна асоциация (НБА). Той разказа за безбройните пътувания и анализи, които са част от случващото се.

Александър Везенков с разказ от "кухнята" на НБА

"В НБА с всички пътувания първият ми сезон беше луд. Просто се придвижваш от един хотел до друг, а оттам до залата и съоръженията. След това играеш с различен отбор и трябва да прочетеш доклада на скаутите. След това играеш и отново пътуваш. Много е трудно да запомниш всичко. На първо място, трябва да си много устойчив и издръжлив психически, а след това и физически.

Още: Шампионът в Евролигата изкушава Везенков с мегаоферта

Треньорите трябва да са честни с играчите си и, разбира се, играчите трябва винаги да казват истината на своите треньори. Защото, ако отида при треньора и му кажа някои неща, а след това той ми каже нещо само за да ме накара да се почувствам по-добре, всичко ще се промени. Сега в отборите има много повече спорове и трябва да има желание ти да се учиш от треньора си, но и той да се учи от теб. Така че всичко има значение" - започна той.

Освен това обясни, че обича играта и че всички искат да играят повече и затова им плащат. Отличи комуникацията като изключително важна и завърши, че независимо дали играе, или не - трябва да намери баланса.

Александър Везенков не иска да напуска НБА, остава за 20 милиона долара

"Обичам играта. Затова ни плащат, защото искаме да играем повече. Всеки играч търси нещо. На нас, спортистите, ни е трудно. Дори да играете 40 минути и да загубите, ще отидете при треньора и ще му кажете: "Вижте, уморен съм, защо играх 40 минути? Така че виждате. Ние имаме проблеми през цялото време. Трябва да общуваме. Ние сме като малки деца. Трябва да се доверяваш на треньора си и той на теб и така се изгражда добър отбор.

Александър Везенков в НБА

Независимо дали играеш много, или не, трябва да намериш баланса. Когато не играеш много, трябва да тренираш повече, трябва да разбереш как ще работиш. В НБА всичко е различно, от години всичко е много специфично. Тук, в Европа, трябва да правим движения, за да вървим напред и да помагаме в развитието на тези неща" - завърши баскетболистът. Междувременно се появи информация, че бивш отбор на Майкъл Джордан е готов да осъществи трансфер за Александър Везенков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички