Битката на Антъни Джошуа за световната титла: Ден, час, ТВ излъчване и всичко, което трябва да знаете, за двубоя с Дюбоа


Битката на Антъни Джошуа за световната титла: Ден, час, ТВ излъчване и всичко, което трябва да знаете, за двубоя с Дюбоа
Снимка: GettyImages

1296 0

Пътят към изкуплението на Антъни Джошуа е почти завършен. След серия от посредствени представяния, довели до загубата на световните титли срещу Олександър Усик, британският боксьор се намира във формата на живота си и най-накрая получи нов шанс да си върне изгубеното. 

В изцяло британски сблъсък на легендарния стадион "Уембли" двукратният световен първенец се изправя срещу един от най-добрите представители в тежка категория в последните години - Даниел Дюбоа. 

Динамита е действащ световен шампион на IBF, след като Усик оваканти титлата заради реванша си с Тайсън Фюри. Това ще е 3-ти двубой за титлата на Дюбоа, който загуби от Усик при първия си шанс, но след това разпердушини Филип Хъргович, като победата срещу него му осигури званието "временен", а след това и "постоянен" световен шампион. 

Джошуа срещу Дюбоа за световната титла в ефира на DAZN

Джошуа срещу Дюбоа за световната титла на IBF 

Както е известно, след мегасблъсък срещу Тайсън Фюри, Олександър Усик беше коронясан за абсолютен световен шампион, но има клауза за реванш срещу Циганския крал и трябваше да освободи колона на IBF. Именно за един от 4-те престижни колана ще се бият Джошуа и Дюбоа. 

Кога е мачът за титлата? 

Двубоят между двамата британци ще се проведе в събота вечер (21.09). За Ей Джей това ще е пореден двубой за световна титла, като той два пъти е ставал световен шампион досега, има няколко защити на поясите си през годините и едно поражение в опит да си върне поясите (от Усик). За Дюбоа това е втори опит да се качи на световния връх в тежка категория. 

В колко часа е мачът Джошуа - Дюбоа? 

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

В събота вечер ни очаква изключителна боксова карта, като галавечерта е с начален час 18:00 българско време. В основната карта попадат общо 6 двубоя, а заходът към ринга на Джошуа и Дюбоа се очаква след 23:00 часа българско време (бел.ред - вероятно около 00:00 часа трябва да започне двубоят). 

Как да гледаме мача на Джошуа за световната титла? 

По традиция, най-големите боксови двубои в света се излъчват от стрийминг платформата DAZN в България (линк за абонамент). Гигантът ще излъчи цялата галавечер, като всеки потребител ще може да гледа случващото се на "Уембли" както в реално време, така и в удобно за него - например на следващия ден на спокойствие. 

Цената на излъчването е 34.99 лева, като това е далеч по-ниска цена от тази, която ще плащат на Острова и в САЩ за този двубой. 

По традиция, има и промоция за предстоящия двубой - направете си акаунт (ако нямате), изберете опцията "7 day free trial", като по този начин ще платите само цената на "pay-per-view" пакета за двубоя, а след това може да спрете абонамента си за DAZN. 

Втората опция е да изберете "Годишен абонамент" с плащане месец за месец, като месечната вноска е 19.99 лева, а първият месец е безплатен. Договорът е за 12 месеца, тоест трябва да бъдат платени всички вноски. 

Джошуа срещу Дюбоа за световната титла в ефира на DAZN

Фаворит в мача е Джошуа 

Антъни Джошуа е фаворит в срещата, като коефициентите за негова победа се въртят около 1.25, докато за Дюбоа ставките са около и над 4.00. Ей Джей има 3 загуби в кариерата си до момента, като една е на Острова, и то именно в Лондон. Но на "Уайт Харт Лейн". 

Как се стигна до двубоя? 

След 31 двубоя, Ей Джей извървя пътя от дете-чудо и олимпийски шампион до световен първенец при професионалистите 2 пъти. От 2022 година и вторият двубой с Усик, Джошуа е в преследване на нова световна титла, връщайки се към корените си, залагайки на много сила и опустошителни удари.

Победите над Джърмейн Франклин, Робърт Хелениус, Ото Валин и Франсис Нгану възстановиха репутацията му и го позиционираха отново като претендент за Дюбоа и неговата титла. Както е известно, Дюбоа беше "повишен" в регулярен световен шампион, след като спечели "временната" титла срещу Хъргович.

По-млад с почти осем години, Дюбоа може и да не притежава родословието на своя опонент, но е заслужил репутацията си на един от най-добрите тежкоатлети в бизнеса.

През 2022 г. с победите си над Тревър Брайън и Кевин Лерена той спечели и след това защити титлата на WBA в тежка категория.

Той също загуби от обединения шампион Усик, но победите срещу Джарел Милър и Филип Хъргович го възстановиха до статута на задължителен претендент, а сега и на шампион на IBF, след като Усик се отказа от пояса за реванша с Тайсън Фюри.

 Джошуа - Дюбоа на 21-ви септември по DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички