Боксова медия: Мнозина очакват Пулев да победи Чар, може пак да се бие за титла


Боксова медия: Мнозина очакват Пулев да победи Чар, може пак да се бие за титла
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1148 0

Мнозина виждат Кубрат Пулев като очаквания победител в битката с Махмуд Чар. Той е по-солидната и уважавана фигура от двамата в тежка категория, Това пише сайтът heavyweightboxing.com в статията си за мача между двамата на 7 декември в София.

Кариерата на Чар - затънала в противоречия и бездействие

"Уместността на Чар е под въпрос. Той си върна "обикновената" титла, след като съди WBA, но кариерата му е затънала в противоречия и бездействие. След като се е бил само три пъти от 2017 г. насам, присъствието на Чар в периферията на тежката категория е озадачаващо както за много фенове, така и за анализатори. Най-забележителното му постижение беше възстановяването му като "шампион" през 2023 г. след съдебен спор с WBA, но автобиографията му е невероятно оскъдна", пише медията.

Предвиждат, че Кобрата може да се бие в САЩ

"Пулев е по-солидна и уважавана фигура в категорията"

"43-годишният Пулев остава по-солидна и уважавана фигура в тежка категория, въпреки че най-добрите му дни са зад гърба му. Веднъж легитимен претендент за световната титла, Пулев все още е актуален и в момента е класиран в топ 30.

Още: Махмуд Чар се готви с нечовешки режим за двубоя с Кубрат Пулев в София

Кобрата може да се бие в Саудиска Арабия

Той е широко смятан за ясния очакван победител, като мнозина смятат, че той ще нокаутира съперника. Това ще му отвори вратата за по-значими възможности, като потенциален двубой в Саудитска Арабия", посочва за Пулев heavyweightboxing.com.

"Пулев е известен със своята стабилност, добър удар и способност да контролира темпото на битката. Той е споделял ринга с елитни бойци като Владимир Кличко и Антъни Джошуа, което му дава богат опит на най-високо ниво. За разлика от него, Чар, който твърди, че е „избягван“, рядко се е сблъсквал с топ конкуренция.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Пулев, с неговите постижения и опит, трябва да спечели, за да продължи кариерата си напред. Една победа може да го върне на радара за битка на високо ниво или дори шанс за още една битка за титлата. За Чар загубата би означавала края на странното му пътуване като "шампион", завършва анализът. А ето с кои трима бойци може да се боксира Кобрата при успех над Чар. 

43-годишният Пулев отговори: Приключва ли Кобрата с бокса, ако бие Чар и вземе световната титла?

"Защо не?": Кубрат Пулев каза, че победа над Махмуд Чар може да му осигури реванш с Антъни Джошуа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички