ГЕНИАЛНО: Хитрината, с която Олександър Усик победи и Антъни Джошуа, и Тайсън Фюри (ВИДЕО)


ГЕНИАЛНО: Хитрината, с която Олександър Усик победи и Антъни Джошуа, и Тайсън Фюри (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

24371 0

Олександър Усик е новият асолютен световен шампион по бокс. След като покори полутежката категория, сега го стори и с тежката, като се превръща в единствения боксьор извън Евандър Холифийлд, който успява да стане неоспорим шампион и в двете категории.

И всичко започна с онзи мастърклас срещу Антъни Джошуа през 2021-ва година. Година след успеха над Дерек Чисора, той отне световните титли на Ей Джей от WBA, WBO и IBF. Стори го по шокиращо категоричен начин, не оставяйки никакви съмнения в превъзходството му над британеца.

"ПАЛЯЧОВЦИ": СРАВНИХА ФЮРИ С КУБРАТ ПУЛЕВ - ТАЙСЪН ИЗКОПИРА 1 КЪМ 1 ГАВРАТА НА КОБРАТА С КЛИЧКО - УСИК ГО НАКАЗА (ВИДЕО)

Логично - реваншът дебнеше зад ъгъла и двамата отново се срещнаха през 2022-ра. Тогава Усик защити коланите си и отново победи Антъни Джошуа. Този път Ей Джей стоеше по-добре и не загуби с единодушно съдийскот решение както бе в първия дуел, но все пак категорично украинецът заслужаваше успеха.

Още: "Трябва да е до теб": Историята на плюшената играчка, направила Олександър Усик абсолютен шампион (СНИМКА)

И му трябваше единствено титлата на WBC, която бе в Тайсън Фюри. След дълго плануване, непредвидено отлагане и не малко пречки - двамата най-сетне се срещнаха. За да има първи абсолютен световен шампион при най-тежките след Ленъкс Люис, който печели такава битка през 1999 година (все пак от 2007 насам регламентът е малко по-различен и за да си абсолютен световен шампион, трябва да имаш освен коланите на WBA, WBC и IBF, и този на WBO).

Как Усик победи и Джошуа, и Фюри?

Усик би Фюри

В мача срещу Циганския крал началото не предполагаше такъв финал (или поне не за боксовите експерти). Тайсън Фюри със сигурност спечели пет от първите седем рунда, като стартът за него бе доста по-добър, отколкото за Олександър Усик.

След това обаче украинецът показа доста повече и вкара несравнимо повече удари. Особено критичен бе деветият рунд, в който съдията дори можеше да отсъди нокаут, но даде шанс на Циганския крал, който бе спасен и от гонга.

Още: СЧУПВАНЕ: Отговориха защо Олександър Усик влезе в БОЛНИЦА, веднага след като преби Фюри?

Подобна хитра стратегия Усик използва и срещу Джошуа. Супериздръжливост в първите рундове и огромен натиск през втората половина от мачовете. Това бе рецептата за успех за украинеца срещу двамата най-големи при най-тежките в съвременния бокс. А НАСТРЪХВАЩ факт е, че Фюри НИКОГА в историята не бе ял толкова тежък бой, колкото от Усик - ДОКАЗАНО (ВИДЕО).

Чудовищна канонада: моментът, в който Усик пречупи, смачка и "нокаутира" Фюри (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички