"Незаконно! Държавните органи си затварят очите": Пулев избухна заради големи щети (ВИДЕО)


"Незаконно! Държавните органи си затварят очите": Пулев избухна заради големи щети (ВИДЕО)
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

2061 0

Част от спортния център на братя Пулеви бе съборен. Той се намира в столичния квартал "Лозенец", като Тервел Пулев заяви, че това е своеволие от страна на инвеститор, който искал да издигне 19-етажна сграда и подземни паркинги.

Събориха част от спортното съоръжение на Кубрат и Тервел Пулеви

Тервел Пулев недоволен

"Вижда се откъде са влезли с тежка техника в сградата, после запушиха с гипсокартон. И това се опитаха да фалшифицират, представиха ни снимка, че не било пробито. Доста дилетански опити да се заличи нещо, което е очевадно" - започна с обяснения Тервел Пулев пред Nova, като с ВИДЕОТО по-долу в материала можете да видите и резултата от случилото се.

До него бе и половинката му Диана Ненова, която заяви, че ако колоните бъдат бутнати с багер, то тогава ще падне цялата сграда. Тервел пъл каза, че това са незаконни действия и че държавните органи си затварят очите.

"Така нареченото ПБЗ (План за безопасност и здраве) за събаряне на част от сгради не е вярно, защото това е една постройка. Вижда се от кадастъра. Тук спорен момент няма. Тук има затваряне на очите на държавните органи. Отказват да назоват проблема, който е, че тук има събаряна на сграда без нужните документи. Това не е законосъобразно" - каза той.

От Nova обясниха, че инвеститорът е отказал да застане пред камера, но и че е обяснил, че събореното е 100% собственост на фирмата, която представлява. Той признал, че въпросите ще се защитават по съдебен ред.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

"Ние сме спазили буквата на закона. Нищо повече не може да направим. Предстои да се предприемат действия от администрацията на Столична Община. Със заповед на кмета ще се реши какво трябва да се направи за укрепването на сградата" - пък коментира Витан Влахов, който е заместник-кмет на район "Лозенец".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички