Обявиха следващия противник на Тайсън Фюри, битката ще е след броени месеци


Обявиха следващия противник на Тайсън Фюри, битката ще е след броени месеци
Снимка: Getty Images/Guliver

3447 0

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри ще трябва да започне преговори с Дилиън Уайт за защита на титлата си от WBC в началото на 2022 година. Това съобщи Маурисио Сюлейман, който е президент на Световния боксов съвет:

"Днес бе потвърдена битката между шампиона Тайсън Фюри и временния такъв и официален претендент Дилиън Уайт. Те са двама отлични бойци, мисля, че ще бъде битка на най-високо ниво и ще бъде много интересна за британската публика и всички фенове на бокса в света заради качеството на претендентите", заяви той.

Най-вероятно мачът ще се проведе през пролетта на 2022 г. на територията на Англия, но тепърва двата лагера ще стартират преговори помежду си, след които ще станат ясни всички детайли. 

Фюри имаше голямо желание да отложи напред във времето битката със задължителния претендент Уайт, тъй като искаше да излезе на ринга срещу Антъни Джошуа, но той тепърва трябва да проведе втория си мач с Олександър Усик, който му отне титлите от WBA, WBO, IBF и IBO. Вижте тук какво бе казал Тайсън по отношение на евентуалния реванш между Джошуа и Усик!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички