Олександър Усик: Всяка сутрин проверявам колко ракети са паднали в Украйна и дали близките ми са живи


Олександър Усик: Всяка сутрин проверявам колко ракети са паднали в Украйна и дали близките ми са живи
Снимка: Getty Images

2116 0

Световния шампион по бокс на WBA, WBO и IBF Олександър Усик говори отново за войната, която се води в неговата родна Украйна. Боецът сподели, че всяка сутрин се буди, след което проверява колко бомби са паднали и звънни на семейството си, за да се увери, че са живи.

Само след няколко дни Усик ще опита да влезе в историята на бокса в двубой срещу Тайсън Фюри, който може да го направи абсолютен световен шампион, държейки и четирите пояса.

Фюри - Усик ще се излъчва в България от DAZN

Украинецът разкри, че не спира да получава безброй съобщения в знак на подкрепа преди двубоя и иска да даде нещо в замяна. Фондацията на Усик стартира мащабна кампания за събиране на 1 млн. евро, с които да се закупят линейки в родината му. Освен това на мача в събота ще има търг за три чифта боксови ръкавици, подписани от него, изцяло с благотворителна цел.

Още: Сторил "невъзможното" срещу Кубрат Пулев изненада: Странна прогноза за Тайсън Фюри - Олександър Усик

"Моята ежедневна рутина започва с вдигане на телефона и четене на новините за това колко ракети са паднали в Киев, Харков и други градове. Всяка сутрин проверявам дали всички мои приятели и близки са живи и се моля за тяхната безопасност. И така започва денят на милиони украинци", сподели той пред "Daily mail".

Усик не спира да мисли за войната, която се води в Украйна

Усик иска да помогне на Украйна, събирайки пари с благотворителна цел

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

"В този момент ние се борим за живота си.  Или ще бъдем свободни, или ще бъдем унищожени. Вярвам в Украйна дори повече от себе си и вярвам в себе си и че ще победя Тайсън Фюри.

За мен битката е важна. Спечелването на четири колана е важно. Да си безспорен шампион е важно. Но по-важното е да дам тази емоция и чувство на радост на моя украински народ. Моите украински приятели, моите украински войници. Това е възможност да споделя малко позитивизъм с тях и искам да го направя".

Още: Нокаутиран от Фюри за 48 секунди прогнозира победа на Олександър Усик

Той продължи да говори за това как войната се е отразила лично на него, заявявайки: Моето семейство в момента е в Киев. Ракетни атаки и ракети има всеки ден. Не можете да видите степента на щетите по европейската телевизия. Те спряха да го излъчват, защото независимо колко опустошително е. Киев все още е атакуван всеки ден. Хората умират всеки ден. Аз лично го почувствах, защото дъщеря ми отиде на училище и ракета избухна до нейното училище. Усещаше как стените се тресат. Тя беше ужасена", допълни Усик, който разказа как майка му заплашила да убие Тайсън Фюри.

Гледайте историческия мач за абсолютен световен шампион между Тайсън Фюри и Олександър Усик 

Шоуто между двамата титани на тежка категория е гарантирано. Това е първият двубой, обединяващ и 4-те големи пояса в дивизията, а един от двамата ще се превърне в първия абсолютен световен шампион от Ленъкс Люис (1999 година) насам. 

В България зрелището ще бъде излъчено от стрийминг платформата DAZN (линк за регистрация). Гигантът държи правата за излъчване в голяма част от Европа и света, като и този път ще станем свидетели на зрелищна подгряваща програма и, разбира се, историческата битка между Фюри и Усик! 

Специално за двубоя, от DAZN имат промоция - закупуване на "pay-per-view" събитието носи един безплатен месец абонамент за платформата. 

Гледайте Усик - Фюри в DAZN

Още: От лагера на Олександър Усик за бащата на Тайсън Фюри: Може и да завърши в линейката!

Тайсън Фюри призна: Уважавам Усик, а също и Кубрат Пулев

Промоутърът на Фюри: Усик има слабо място, а Тайсън е в невиждана форма

Моментът настъпи! Първият за века мач за абсолютен световен шампион в тежка категория чука на вратата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички