Пребит като куче, НО: Фюри взе колосална сума пари - много повече от Усик


Пребит като куче, НО: Фюри взе колосална сума пари - много повече от Усик
Снимка: GettyImages

10738 0

Първата част на битката на века в бокса завърши и тя донесе радост на Олександър Усик и сълзи на Тайсън Фюри. Знаете, че украинецът победи и стана абсолютен световен шампион в тежка категория.

Фюри взе двойно повече от Усик

Но британецът има с какво да се утешава и това е лъвският пай от хонорара за събитието. По неофициални данни той ще вземе минимум 69 милиона долара за участието си в мегасблъсъка в Саудитска Арабия.

Нещо повече - според "Индипендънт", сумата, която Циганския крал се очаква да прибере в следващите дни, варира между 100 и 150 милиона долара! 

За сравнение - шампионът Усик ще прибере в пъти ппо-малко - 30-34 милиона долара.

Победителят е спечелил наполовина по-малко от

Британските медии прогнозираха разпределение на приходите 70:30 в полза на "Циганския крал". Промоутърът му Франк Уорън правилно предположи, че приходите ще надхвърлят 100 милиона долара и те са 103 към днешна дата (според слуховете).

Гарантирани и рекордни хонорари за двамата

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Хубавото за двамата боксьори е, че организаторът на мача им дава гарантиран хонорара и тяхната заработка не зависи от постъпленията от платените гледания, нито от билетите.

Любопитно е да се отбележи, че новият властелин в тежка категория се е съгласил на по-малкия хонорар след обещанието на съперника му да дари 1 милион паунда за благотворителна организация в Украйна.

В родината на Усик отбелязват, че това са рекордни хонорари в кариерите и на Фюри, и на Усик. И че украинецът е превел над 1 милион долара за въоръжените сили на Украйна от началото на войната с Русия. А ето с каква хитрина Усик победи и Антъни Джошуа, и Фюри

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички