Решено е: Епична битка очаква Антъни Джошуа, ако победи Даниел Дюбоа


Решено е: Епична битка очаква Антъни Джошуа, ако победи Даниел Дюбоа
Снимка: GettyImages

1035 0

Антъни Джошуа ще се бие с победителя от реванша на Тайсън Фюри с Олександър Усик, ако победи Даниел Дюбоа тази вечер. Задачата няма да е никак лесна, а това предизвикателство се явява като най-сложното за Ей Джей в последните му мачове.

Джошуа и Фюри опитват да си уредят сблъсък през последните 10 години, като най-близката им среща беше през 2021 г., когато се съгласиха на безспорен двубой. Фюри обаче беше въвлечен в съдебен спор с Дионтей Уайлдър, което доведе до трета битка с американеца. Междувременно Джошуа загуби световните си титли от Олександър Усик, който го сломи два пъти - веднъж в Лондон и след това в Саудитска Арабия.

Антъни Джошуа вече има план за следващия си бой

Още: Бокс НА ЖИВО: Галавечер Джошуа - Дюбоа, ВСИЧКИ МАЧОВЕ - първият започва

Въпреки този неуспех, Джошуа спечели четири последователни битки срещу Джърмейн Франклин, Робърт Хелениус, Ото Уолин и Франсис Нгану, което го върна обратно в светлината на прожекторите. Джошуа се завръща на ринга тази вечер на "Уембли", където ще се изправи срещу Дюбоа за световната титла, овакантена от Усик.

Ако Джошуа успее да стане световен шампион за трети път - и осигури триумф на Фюри над Усик в реванша им през декември - двамата британци планират да се сблъскат отново в Саудитска Арабия следващата година, с потенциален реванш в Обединеното кралство.

Фюри и Джошуа можеха да се срещнат още през февруари следващата година, но реваншът на Фюри с Усик беше отложен от октомври до четири дни преди Коледа. Това означава, че двамата британци може да се срещнат през април или май с реванш в Обединеното кралство следващата есен. И Фюри, който ще бъде край ринга на "Уембли" заедно с Усик, е убеден, че двубоят най-накрая може да се състои.

И дори ако Фюри не отмъсти за поражението си през май от Усик, той пак може да се бие с Джошуа, според промоутъра на последния Еди Хърн. „Мисля, че Ей Джей - Фюри ще се случи, независимо дали Фюри ще спечели или не, но размерът на битката зависи от следващите им два резултата“, каза той пред BBC Sport. „Ако Ей Джей победи Дюбоа и Фюри победи Усик, имате най-голямата битка в историята на спорта. Ако единият загуби, а другият спечели, битката пак ще е чудовищна"

Още: Бокс НА ЖИВО: Антъни Джошуа - Даниел Дюбоа, ключов сблъсък в тежка категория

Антъни Джошуа има скрито оръжие, с което може да направи Дюбоа на пух и прах

Покорил Кубрат Пулев се притеснява от едно за мача Антъни Джошуа - Дюбоа

В колко часа започва Антъни Джошуа срещу Даниел Дюбоа - битка за световната титла?

Ще завърши ли Антъни Джошуа пътя на изкуплението със световна титла или ще потъне завинаги в забвение?

Антъни Джошуа по ТВ: Къде да гледаме битката за световната титла срещу Даниел Дюбоа?

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички