Ще се откаже ли Майк Тайсън от дългоочакваното завръщане на ринга? Бивш световен шампион иска да го замести


Ще се откаже ли Майк Тайсън от дългоочакваното завръщане на ринга? Бивш световен шампион иска да го замести
Снимка: Getty Images

9523 0

Бивш световен шампион по бокс изрази готовност да замени Майк Тайсън, ако бъде принуден да се оттегли от битката си срещу Джейк Пол. Тайсън и Пол трябва да се изправят на AT&T Stadium в Арлингтън, Тексас на 17 юли, като битката е част от първата по рода си боксова карта на Netflix.

Двубоят ще бъде класифициран според професионалните правила, а Тайсън не се е бил професионално от поражението си от Кевин Макбрайд през 2005 г., въпреки че оттогава имаше две демонстрации - последният му сблъсък през 2020 г. срещу Рой Джоунс младши.

Само преди няколко дни Майк Тайсън прибегна до медицинска помощ по време на полет от Маями до Лос Анджелис. Негови представители заявиха, че той е получил „гадене и замайване“ поради обостряне на язва, но това само засили спекулациите относно неговото състояние.

Още: Майк Тайсън изплаши - повикал е спешна помощ по време на полет

Вече има кандидати да заменят Майк Тайсън

Говорейки пред World Boxing News, бившият шампион на WBC в суперсредна категория Сакио Бика, предложи да се го замени, ако Тайсън бъде принуден да се оттегли от двубоя, в който и да е етап. Австралийският боец, който е роден в Камерун, спечели 35 от своите 45 професионални битки, но се е бил само веднъж от 2017 година насам.

"В момента поддържам форма и съм готов, ако дойде подходящото предложение. Достигнах върха на спорта, като станах многократен световен шампион и спечелих престижната серия Contender. Нямам какво повече да доказвам на никого, но бих искал да имам още една голяма битка.

Още: Промоутърът на Фюри разкри какво е казал Тайсън веднага след загубата от Усик

Ако някой като Джейк Пол или брат му наистина иска да се изпробва срещу скорошен световен шампион, винаги съм готов да се бия. Майк Тайсън е страхотен боксьор за всички времена; той беше мой герой, докато растях, и въпреки че изглежда в страхотна форма, той е почти на 60 години!", сподели бившият шампион.

Изненада! В реванша, ако го има, хонорарът на Усик ще е по-голям от на Фюри

Разкритие! Преди 14 години Джошуа и Фюри са се боксирали в спаринг - кой е победил?

Майк Тайсън предизвика Усик на бой, украинецът каза ще има ли битка

"Ще се радвам да видя Тайсън да отхапе ухото и на Пол": Това иска да види ветеран в UFC

Майк Тайсън: Заради боя с Пол не пуша трева и не правя секс от 6 седмици

Майк Тайсън и Джейк Пол ще смачкат 61-годишен рекорд в бокса

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички