Геният, отговорен за доминацията на Макс Верстапен, подписва умопомрачителен договор


Геният, отговорен за доминацията на Макс Верстапен, подписва умопомрачителен договор
Снимка: Getty Images

1449 0

Легендарният инженер Ейдриън Нюи ще получи 100 милиона долара за трите си години в Астън Мартин, според последните информации. Бившият пилот от Формула 1 Роберт Доорнбос споделя, че 65-годишният специалист ще има значителна свобода при взимането на техническите решения, което е отказало Ферари от опитите да го привлекат.

Този ход подсказва, че Астън Мартин са готови да направят сериозни инвестиции, за да подобрят конкурентоспособността си във Формула 1.

Още: "Гръм в рая": Цифрите сочат, че тронът на Макс Верстапен във Формула 1 се тресе

"Нюи е приоритет за Астън Мартин и привличането му вече е финализирано. Той ще получи 100 милиона долара за 3 години, което е два пъти повече, отколкото взима в Ред Бул, а освен това ще има огромно влияние върху техническите решения. Новата фабрика и аеродинамичен тунел на Астън Мартин са изиграли сериозна роля при решението на Нюи, като официалното съобщение се очаква през септември", каза Доорнбос.

"Неговите изисквания към Ферари са били доста сериозни. Той също е поискал два пъти по-висока заплата, но и сериозен контрол върху техническия екип, което е било твърде много за Фредерик Васьор", добави още той.

Специалистът трябва да напусне Ред Бул в първата четвърт на 2025-а година, след което ще може веднега да започен работа в Астън Мартин и да планира колата при новите правила от 2026-а.

Още: Ред Бул повишава инженера на Макс Верстапен - Джанпиеро Ламбиазе

Още: Формула 1: На Острова изрекоха тъжната истина за сина на Михаел Шумахер - Мик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички