От Ферари готвят сериозна изненада за домакинското състезание на "Имола"


От Ферари готвят сериозна изненада за домакинското състезание на "Имола"
Снимка: Getty Images

863 0

Ферари планира да въведе значителни подобрения за сезон 2024 във Формула 1 преди Гран При на Емилия-Романя на пистата "Имола" следващата седмица. Въпреки това, ръководителят на отбора - Фредерик Васьор, не очаква тези новини за модела SF-24 да променят значително представянето на автомобила.

Промените във Ферари

Той поясни, че в настоящата конкурентна обстановка е изключително трудно за един отбор да напредва, защото всички се развиват по сходен начин, което прави трудно наваксването на изоставането. Французинът също така отбеляза, че фактът, че "Имола" е първото домакинско състезание за Ферари тази година, не влияе на решението точно в този уикенд да има подобрения по модела SF-24. Все пак, Васьор признава, че близостта на пистата до фабриката им помага в известна степен при процеса на актуализация на болида.

Още: Поне 40% повече приходи за Формула 1 в първите три месеца на годината

Ферари с промени за

"Когато правим плана за развитие не предвиждаме да имаме подобрения на "Имола", защото е в Италия. Ние натискаме с развитието и веднага щом сме готови с нещо, ние изработваме компонентите. Фактът, че "Имола" е близо до завода ни помага, защото така можем да издадем частите по-късно. Но това, че сме в Италия няма нищо общо. И отново, не трябва да очакваме този пакет с подобрения да промени света, но с тези малки разлики определено ще ни помогне", каза Васьор.

"Двама от нашите конкуренти имаха нови части в Маями и в крайна сметка нещата не се промениха чувствително. Мисля, че всички ние имаме сходни идеи за развитието на тези коли и затова няма толкова големи промени с въвеждането на подобренията. В квалификациите обикновено има 4-5 коли, които са в една десета и ако се подобриш с една десета това променя много нещата. Но голяма част от резултата идва от това, което правиш с пилотите, настройките и работата с гумите. Не трябва да мислим само за подобренията, но и за работата, която вършим на пистата", обясни още босът на Ферари.

Тото Волф и Мерцедес подготвят "бомба": Не съм се отказал от Макс Верстапен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички