"Не ме е страх от нито един противник" - Биляна Дудова мечтае за злато от Олимпийските игри в Париж


"Не ме е страх от нито един противник" - Биляна Дудова мечтае за злато от Олимпийските игри в Париж
Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов

174 0

26-годишната ни състезателка по борба - Биляна Дудова, гостува в предаването "Арена спорт" по БНТ, където говори за предстоящото си участие на Олимпийските игри в Париж.

Тя успя да спечели квота от квалификацията в Баку и вече няма търпение за дуелите в столицата на Франция:

"Определено ми олекна след полуфиналната среща, на която спечелих квотата. Вече съм много по-спокойна и уверена. Успях да се завърна както преди на тепиха, благодарение на моя нов треньор и съм много щастлива", обясни тя, визирайки Симеон Щерев, а след това допълни:

"За мен той е най-добрият треньор. Много пъти съм мечтала да работя и тренирам с него. Много съм щастлива и му благодаря, че той също има интерес. Вярвам, че ние заедно можем да постигнем добри резултати".

"Не ме е страх от нито един противник"

"Моята цел и мечта е да спечеля олимпийски златен медал и вярвам, че мога да го постигна. Конкуренцията в моята категория е много силна, но аз вярвам, че мога да спечеля. Състезавала съм се срещу едни от най-добрите и ми е липсвало съвсем малко. Не ме е страх от нито един противник. Вярвам, че с добра тактика мога да спечеля срещу всеки", категорична бе Дудова.

Биляна Дудова

Опитният Щерев също коментира спечелената квота, както и предстоящите Игри:

"Винаги е по-добре квотата да бъде спечелена предварително, за да може да се направи план до самите олимпийски игри. Планът ни е готов. Имаме лагери до олимпийските игри, имаме и един турнир в Унгария. Не остана време".

"Познавам Биляна Дудова още от дете. Тя притежава борбен дух, което е много важно за един спортист. Когато тя дойде при мен преди няколко месеца и искаше помощ, аз се съгласих на драго сърце. Аз в момента съм треньор и на Елис Манолова, която е българка, състезаваща се за Азербайджан. Двете много си паснаха. Вървят заедно и си помагат една на друга", коментира Симеон Щерев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Чудесно! Кристиан Василев си спечели квота за Олимпийските игри в Париж!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички